Näin pysäköinnin hintaa aiotaan korottaa Helsingissä – autopaikkojen käyttöastetta seurattaisiin reaaliajassa

Helsingissä aiotaan siirtyä palvelutason mukaiseen sekä markkinaehtoiseen pysäköintiin.

Kadunvarsipysäköinnin hintaa on tarkoitus korottaa niillä alueilla, joilla kysyntä ylittää tarjonnan, eli käytännössä keskustassa ja sen lähialueilla.

Kaupungin kiusallinen moka loi Helsinkiin ilmaisia parkkipaikkoja, nyt ne poistetaan – tämä tunnettu "porsaanreikä" pysyy käytössä

Vyöhykkeellä 1 pysäköinti maksaisi seitsemän vuoden kuluttua 7,10 euroa/tunti, kun parkkimaksua nostettaisiin portaittain joka vuosi. Vyöhykkeen 2 enimmäishinta olisi tuolloin 3,50 euroa tunnissa. Autopaikkojen käyttöastetta seurattaisiin esimerkiksi sovellusten avulla reaaliajassa, jolloin autoilija löytäisi myös helpommin paikan ilman ajelua ympäriinsä.

Pitäisikö 80 euron parkkisakon olla kovempi, jos pysäköi suojatien eteen tai ratikan tukkeeksi? – Perheenisä Ville: "Voisi suhteuttaa henkilön omiin tuloihin"

Asukaspysäköintitunnuksen hinta nousisi asteittain vuoteen 2029, jolloin se maksaisi 90 euroa kuukaudessa. Kaupunkiympäristön toimialan mukaan asukastunnusten alueilla Helsingissä kotitalouksien mediaanitulot ovat enemmän kuin muualla Helsingissä keskimäärin, joten hinnankorotus kohdistuu hyvätuloisiin. Tällä hetkellä tunnus maksaa asuinalueesta riippuen 15 tai 30 euroa kuukaudessa.

Tunnuksella voi pysäköidä erikseen merkityille oman alueen asukaspysäköintipaikoille, mutta tunnus ei takaa parkkipaikkaa.

Punaiset "nollat" tervehtivät paikasta maksanutta – Leikkaussalihoitaja tulee töihin puoli tuntia etuajassa, jotta ehtisi saada autonsa parkkiin: uusi jättisairaala tuo Meilahteen vielä lisää liikennettä

Markkinaehtoista pysäköintiä kokeillaan esimerkiksi Nihdin ja Hernesaaren uusilla asuinalueilla. Näissä kaupungin määrittämä pysäköintinormi ei enää ohjaa parkkipaikkojen rakentamista vaan pysäköintipalvelun menot katetaan pysäköinnin tuotolla.

Tulosten saamiseen mallin toimivuudesta kuluu useita vuosia.

Lisäksi kaupunki haluaa edistää vuoropysäköintiä eli esimerkiksi sitä, että hallipaikat ovat päivisin työntekijöiden ja iltaisin ja öisin asukkaiden käytössä.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Helsingin uusia pysäköintipoliittisia tavoitteita tiistain kokouksessa.

Nyt rapsahtaa yllättävä parkkisakko: tästä virheestä jaettiin kahden viikon aikana 474 maksulappua Helsingissä

Tällä suojatiellä tapahtuu eniten onnettomuuksia Helsingissä - Pirkko, 82: ”Tuo edellinen vasta vaarallinen onkin”

"Voi säästää kymmeniä euroja päivässä" – Helsingin kantakaupungista on voinut tuurilla löytää ilmaisen parkkipaikan ja nyt porsaanreikä halutaan tukkia lopullisesti

Autoilija, tiesitkö tämän porsaanreiän? Video Helsingin ilmaisista parkkipaikoista leviää netissä hurjaa vauhtia – Mauri, 64: "Niiden löytäminen on helppoa"

Kehä I:n 80 km/h-rajoitus alemmas? Jylinän äärellä asuu jo tuhansia ihmisiä – Selvitys: Näin nopeuksien laskeminen vaikuttaisi meluun

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut