Redillä menee nyt paremmin kuin koskaan ennen – kauppakeskuksen uusi pomo huomasi arvokkaan muutoksen: "Niitä halutaan entistä enemmän"

Tanja Linsiö haluaa nostaa Redin itäisen kantakaupungin ytimeksi.

Vaikka koronaepidemia löi helsinkiläisten kauppakeskusten kävijämäärät ennätyksellisen matalaksi, se on osoittautunut ainakin kauppakeskus Redin kohdalla lähes onnenpotkuksi.

– Pandemia nosti lähipalvelujen arvon uuteen kukoistukseen, sillä nyt niitä halutaan entistä enemmän, arvioi huhtikuun alussa Redin kauppakeskusjohtajana aloittanut Tanja Linsiö.

Redin osalta tämä kehitys näyttäytyy siten, että Kalasataman lisäksi yhä useampi itäisessä kantakaupungissa, Sompasaaressa, Verkkosaaressa ja Kulosaaressa asuva suuntaa nyt ostosmatkansa juuri Rediin.

Redi on Linsiön mukaan selviytynyt koronakaudesta varsin hyvin.

– Kulunut maaliskuu oli Redin historian paras kuukausi ja tämä huhtikuu näyttää myös samaa positiivista signaalia, Linsiö arvioi.

Viime vuonna koko kauppakeskuksen kävijämäärä oli noin 7,9 miljoonaa asiakasta. Kassakoneet kilisivät lähes 116 miljoonan euron myyntiluvut – vuodessa myynti kohentui koronasta huolimatta noin 11 miljoonaa euroa.

Historiallinen mullistus helsinkiläisessä Citymarketissa – 11 km/h-keksintö tuo lisää tilaa ahtaiksi moitituille käytäville

Viime vuonna Redi oli myynniltään Helsingin kuudenneksi suurin kauppakeskus, jonka edellä olivat tanakasti Itis, Kaari, Tripla, Forun ja Kamppi. Redin tavoitteena on nostaa sijoitustaan.

Redin liiketilojen käyttöaste on tällä hetkellä noin 85 prosenttia, mutta lähitulevaisuudessa tilanne kohenee, Kauppakeskukseen on tulossa Suomen suurin S-market, jonka rakentaminen on jo alkanut ja myymälä avataan syyskuussa.

Uusi tulokas on myös Gigantti, joka avaa Rediin ensi syksynä suuren myymälän. Aiemmin Gigantilla on ollut kauppakeskuksessa jo pienempi, puhelimiin ja niiden varusteisiin keskittynyt Phonehouse-liike.

– Entisen Cinamonin tiloihin rakennetaan parhaillaan Bio Rexin viiden salin elokuvateatteria. Sen on määrä avauta ovensa jo kesäkuussa, Linsiö kertoo.

Itä-Pasilan Alko suljetaan lopullisesti: tässä syy – lähteekö seuraavaksi Lidl?

Linsiö on ottanut tavoitteekseen vahvistaa Redissä etenkin kestävän kehityksen ostosmatkailua.

– Kuluttajan on saatava palveluita jatkossa kestävän kehityksen hengessä helposti ja silloin kauppakeskuksen tehtävä on myös tuottaa niitä. Ei voida lähteä siitä, että vastuu kestävästä kehityksestä olisi pelkästään asiakkaalla, Linsiö muistuttaa.

Kauppakeskuksen ovista tuli painajainen –  Mervi, 66, joutui pulaan Triplassa: ”Koko kropalla saa työntää ja tapella”

Redissä kestävä kehitys ei välttämättä näy asiakkaille.

– Tästä hyvä esimerkki on rakennusmateriaalien käyttö. Jos vaikkapa vanhoja lasiseiniä voidaan käyttää uusissa kohteissa, silloin se on ilman muuta järkevää. Tämä tuottaa sekä säästöjä että ekologista hyötyä.

Syyskuussa 2018 avautunutta Rediä on alusta lähtien soimattu rakenteeltaan sokkeloiseksi ja vaikeakulkuiseksi.

– Varmasti Redi on muihin kauppakeskuksiin verrattuna erilainen, mutta hyvin moni asiakas on jo oppinut kulkemaan Redissä. Asiakkaiden kokemuksia on kuunneltu ja opasteita on lisätty, Linsiö mainitsee.

Salamakäänne! Triplasta tuttu leffateatteriketju aloittaa Redissä

Kuka?

Tanja Linsiö

Kauppakeskus Redin johtaja huhtikuun alusta 2022.

Koulutus: tekstiilisuunnittelija-artenomi, tradenomi.

45-vuotias, synyisin helsinkiläinen, asuu Hermannissa.

Harrastuksena muun muassa cheerleading.

Kallion uuteen kortteliin avataan ainakin 8 ravintolaa –  nämä tulevat ensimmäisinä

Kuva: Kalasataman uusin tornitalo rakenteilla – myös siihen tulee vain vuokra-asuntoja

Kalasataman 31-kerroksisen tornin vuokra-asunnot tulivat tarjolle – tämän verran maksaa yksiö ylimmässä kerroksessa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut