Näitkö harmaata Mercedes Benziä? – poliisi vangitsi miehen, jota epäillään koulumatkalla olleen 9-vuotiaan pojan kaappauksesta Kulosaaressa

Helsingin poliisi vangitsi tiistaina 54-vuotiaan miehen epäiltynä koulumatkalla olleen 9-vuotiaan pojan kaappauksesta Kulosaaressa.

Epäilty tapaus sattui viime viikon perjantaina. Poliisi on aloittanut esitutkinnan asiassa. Tapausta tutkitaan toistaiseksi rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Pojan huoltajat saivat perjantaiaamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Lapsi löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita.

− Otimme perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Poliisi pyytää tapaukseen yleisöltä havaintoja farmarimallisesta harmaasta Mercedes Benz-henkilöautosta, jolla mies on kyydinnyt poikaa. Havaintoja auton liikkeistä kaivataan Uudenmaan alueella viime viikon perjantaina.

Havainnot voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Helsingin poliisi twiittasi tapauksesta niukasti jo perjantaina iltapäivällä. Poliisi toivoo hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä, sillä kyseessä on erittäin vakava rikosepäily, jossa uhrina on pieni lapsi.

– Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, toteaa Forss tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut