Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kallion alueelle esitetään 9 puistojen ja katujen remonttia – kustannusarvio 13 miljoonaa: "Tarkastellaan vuosittain"

Kaupunki on laatinut uuden suunnitelman Kallion alueen yleisille alueille.

Kallion, Sörnäisten ja Alppiharjun yleisille alueille – esimerkiksi puistoille ja aukioille – on laadittu uusi suunnitelma. Uudistusten kustannusarvio on noin 13 miljoonaa euroa.

Suunnitelma hyväksyttiin huhtikuussa kaupunkiympäristölautakunnassa. Se ulottuu vuoteen 2030.

– Hankkeiden rahoitusta tarkastellaan budjetin perusteella vuosittain. Töitä ei olla vielä tässä vaiheessa voitu aikatauluttaa tarkemmin, kertoo Helsingin maisema-arkkitehti Oula Rahkonen.

Kallio Lehti listasi suunnitelman yhdeksän hanketta.

1

Suositun Tokoinrannan peruskorjaus maksaisi 7,3 miljoonaa euroa.

Rannan rapistunut tukimuuri halutaan kunnostaa. Sitä myös korotettaisiin ja samalla tulvasuojausta parannettaisiin. Muurin kustannukset selittävät suuren osan puiston korjaussummasta.

– Rantareitti tulvii ja jää jo nykyisinkin veden alle, Rahkonen sanoo.

Kaupunki aikoo tarkastella, minne alueen leikkipaikka, koirapuisto ja kenttä sijoittuvat jatkossa. Niitä halutaan myös korjata.

Suunnitelmissa on tehdä puistoon enemmän nuorille sopivia toimintoja.

2

Pitkänsillanrannan kunnostus maksaisi 1,4 miljoonaa. Aikomuksena on rakentaa istuskeluportaat leveän promenadin länsipäähän. Lisäksi promenadia halutaan jatkaa rannan luoteisosassa.

– Siihen ei mahdu mitään kovin leveää jalkakäytävää. Tavoitteena on selkeyttää kulkemista, Rahkonen kuvailee.

Rannan lehmusrivi uusitaan joko vaiheittain tai yhdellä kertaa

3

Pengerpuistossa korjaukset aloitetaan ensimmäisenä. Kustannusarvio on 820 000 euroa.

Penkkejä, kasvillisuutta ja päällysteitä aiotaan uusia. Koirapuisto kunnostetaan ja siirretään mahdollisesti eri kohtaan. Puistoon halutaan tehdä myös enemmän toimintoja lapsille ja nuorille.

Puiston valaistusta lisätään rauhattomuuden vähentämiseksi. Kunnostuksessa konsultoidaan päihdetyöntekijöitä.

4

Alppipuiston kunnostukset maksaisivat arviolta 1,7 miljoonaa. euroa.

Tällä hetkellä reitit ovat huonokuntoisia ja kulku Linnanmäelle ei ole esteetön. Puiston itäosan luonnonkiviportaissa on puolestaan vajoamia.

Peruskorjauksessa reittejä parannetaan ja penkkejä uusitaan. Reitti Linnanmäelle aiotaan laatia esteettömäksi. Lisäksi puistossa tehdään luonnonhoidon toimenpiteitä, jottei maisema kasva umpeen.

– Pyrkimyksenä on erityisesti tukea kasvillisuuden monimuotoista kehitystä, Rahkonen avaa.

5

Alppilanaukion peruskorjaus maksaisi 1,1 miljoonaa. Aukio on tällä hetkellä epäsiistissä kunnossa. Liikennemerkkejä on väännetty ja kalusteita tuhrittu.

Aukiolle voisi suunnitella esimerkiksi terasseja tai muita oleskelualueita.

– Joku oli ehdottanut aukiolle pingispöytää, Rahkonen väläyttää.

Aukio on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Tämä huomioidaan suunnittelussa.

6

Alli Tryggin puiston uudistus maksaisi 560 000 euroa. Suunnitelmissa on rakentaa portaita puiston jyrkimpiin kohtiin. Niillä puisto tehdään paremmin saavutettavaksi. Myös puiston penkkejä ja valaistusta uusitaan. Kaikukujan luonnonkiviportaat kunnostetaan.

7

Pääskylän puistoa kunnostettaisiin 120 000 eurolla. Esimerkiksi kulkureitit korjataan ja puistossa olevan oikopolun kohdalle rakennetaan käytävä.

8

Franzénin puistoa kehitettäisiin 120 000 eurolla. Kulkureitit kunnostetaan ja päällystetään uudelleen. Puistoon luodaan myös mahdollisuuksia oleskeluun.

9

Katri Valan puiston istutuksia täydennetään ja osa pensaista korvataan matalammilla. Kunnostuksessa konsultoidaan päihdetyöntekijöitä. Kustannukset olisivat 100 000 euroa.