Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyrki rakensi Helsingin keskustaan unelmiensa baarin, sisustus loksauttaa leuat – "Tämä on maailman ensimmäinen, vastaavaa ei ole missään"

Helsingin tämän hetken tärkein olutravintoloiden keskittymä on Kaisaniemessä. Juovassa, Kaislassa, Sori Taproomissa ja Sortavalassa on yhteensä yli sata oluthanaa. Vieressä on myös irkkupubi Molly Malones.

Kattaus täydentyy tällä viikolla entisestään, kun Kaisaniemenkatu 3:een aukeaa torstaina Roudaribaari Ihme. Se sijaitsee vesivahingon vuoksi suljettuna olevan Sortavalan ja Molly Malonesin välissä.

Roudaribaari Ihme mykistää ainakin tekniikasta kiinnostuneet musadiggarit. Ravintola toimii myös museona, jossa esitellään Suomessa käytettyä ääni-, valo- ja muun keikkatekniikan laitteistoa yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Vanhimmat laitteet ovat 1940- ja 50- luvuilta.

Satakunta laitetta ovat roudaribaarista pitkään haaveilleen yrittäjä Jyrki Peltosen kokoelmista. Hän on toiminut valo- ja äänisuunnittelijana muun Björkin, Patricia Kaasin ja Hectorin kiertueilla.

– Olemme selvittäneet, että tämä on maailman ensimmäinen tällä tavalla sisustettu baari. Vastaavaa ei ole missään, Peltonen kertoo.

Esillä on myös erityinen tärinäpenkki, josta kuurot pystyvät tuntemaan soitetun musiikin.

Ravintolan osakkaisiin kuuluu useita suomalaisia roudareita, valo- ja äänisuunnittelijoita, tapahtuma-alan tuotantoyrityksiä, sekä maahantuojia.

Ihmeessä on 16 oluthanaa, joissa on tarjolla vakiona Roadie Breweryn, Salama Brewing Companyn, Orava Brewingin, Masis Breweryn, Olarin Panimon ja maahantuoja Imbiben oluita.

Peltonen on osakkaana muun muassa Juovassa, Helsinki Beer Factoryssa ja Uudessa Saunassa.

– Tarkoitus on, että täällä olisi eri bissejä kuin viereisessä Juovassa, Peltonen sanoo.

Roadie Brewery on helsinkiläinen kiertolaispanimo, joka tekee oluita eri puolella Suomea, kuten Olarin Panimolla. Ensimmäiset tuotteet ovat mustaherukkalager, tyrnilager sekä vehnäolut.