Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harvinainen gluteeniton kahvila muuttaa Lauttasaaresta Pasilaan – tämä syy sinetöi lähdön

Yksi Helsingin harvoista täysin gluteenittomista kahviloista muuttaa Lauttasaaren Lauttiksesta Itä-Pasilan Ratavartijankatu 3:n ylätasanteelle.

Gluteeniton Unelma avaa tämän viikon torstaina Olutravintola Nurkan tiloihin.

Yrittäjä Marianne Surakka kertoo, että Itä-Pasila oli houkutteleva vaihtoehto, koska uudessa paikassa on kauppakeskusta vapaammat aukioloajat. Ympärillä on myös paljon asiakaskuntaa ja yrityksiä.

Makeista herkuista tunnetun kahvilan tarjonta laajenee hot dogeilla, toasteilla sekä jäätelöillä.

– Leipomotuotteet tulevat Gluteeniton leipomo Ilonasta Lempäälästä. Kaikki heidän tuotteensa ovat luontaisesti gluteenittomia, joten ne eivät sisällä gluteenitonta vehnätärkkelystä eivätkä kauraa, Surakka kertoo.

Omasta kahvilasta haaveillut Surakka perusti yrityksen Lauttasaareen loppuvuodesta 2020. Keliakiaa sairastavana hän oli kyllästynyt arvuuttelemaan kahviloissa, ovatko tuotteet oikeasti gluteenittomia.

Parisen vuotta sitten Helsingissä oli useampiakin gluteenittomia kahviloita, mutta korona-aikana niiden määrä on vähentynyt. Lopettaneiden listalla on muun muassa Alppilassa hetken aikaa toiminut Hug Café ja Munkkiniemen Soul Flow Café.

Surakka uskoo uuden sijainnin vetovoimaan, vaikka Ratapihantien ja Ratavartijankadun välinen kiinteistö on ollut viime ajat myllerryksessä.

Tänä keväänä Alko kertoi, että se lopettaa toimintansa toukokuun lopulla. Myös Lidlin on arveltu muuttavan pian pois Ratapihantieltä. Maaliskuussa Lidlistä kerrottiin, että se palvelee "toistaiseksi".

– Yritämme elävöittää kiinteistöä eri tavoilla. Pyritään pitämään kivijalan liikkeet vuokrattuina ja ympäristö siistinä, Kiinteistö Oy Ratavartijankatu 3:n hallituksen puheenjohtaja Janne Sipilä sanoi maaliskuussa.

Viime vuonna Itä-Pasilan asukkaat hämmästyivät, kun kerrosten välillä olleet liukuportaat korvattiin kiinteillä portailla.