Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuron Karhunkaatajaan 2700 uutta asukasta - tässä syy jättimuuttoon

Myllypuron Karhunkaatajan alueen asemakaava ja kaavamuutos etenevät valtuuston päätettäväksi.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen rakentamisen noin 2 700 uudelle asukkaalle Myllypuron lounaisosaan ja Herttoniemen pohjoisosaan sijoittuvalle alueelle.

Kaavaratkaisun tavoitteena on mahdollistaa uusi raidejokeriin tukeutuva asuinalue. Uuden asuinalueen identiteettitekijä on säilyvä osa Karhumetsää.

Suunnitelma jakautuu puukerrostaloihin Karhukalliontien länsipuolen alavalla alueella ja sitä ympäröiviin rinnekortteleihin. Puukorttelit ovat jatkumo Puu-Myllypurosta ja ne pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä. Asuinaluetta halkoo puistokatu Karhunlanka, jonka varrella ovat tärkeimmät palvelut ja julkiset ulkotilat.

Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että nykyään lähes kokonaan rakentamaton alue muuttuu varsinkin alavalta alueelta tiiviisti rakennetuksi asuinalueeksi ja entisen Viikintien, uudelta nimeltään Karhukalliontien, linjaus muuttuu.