Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arkkitehtuuri- ja designmuseota varten perustettiin säätiö – "Helsingille hanke merkitsee vetovoiman kasvua"

Suomen valtio ja Helsingin kaupunki ovat perustaneet säätiön uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota varten.

Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön hallitukseen nimitettiin yhdeksän jäsentä, jotka edustavat laajaa asiantuntemusta rahoituksen, varainhallinnan, juridiikan, säätiötoiminnan, sijoittamisen, suunnittelualojen ja museotyön aloilta.

Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiö perustettiin Helsingissä torstaina. Säätiön perustamiskirjan allekirjoittivat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sekä Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna.

Säätiön tehtävänä on perustaa uusi, kansainvälisesti korkeatasoinen arkkitehtuuri- ja designmuseo, jonka uudisrakennus sijoittuu Helsingin Eteläsatamaan. Säätiö vastaa museon varainhankinnasta ja hallitsee museon pääomaa. Museon toteutuessa nykyiset Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo sulautuvat kokoelmineen nyt perustettuun säätiöön.

Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, joka on myös toiminut museohankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana keväästä 2021 lähtien.

– Tavoitteena on rakentaa maailman paras arkkitehtuuri- ja designmuseo, joka innostaa katsomaan maailmaa uudella tavalla. Helsingille museohanke merkitsee myös kansainvälisen vetovoiman kasvua ja olen valtavan iloinen siitä, että hanke on edennyt suunnitelman mukaisesti, pormestari Juhana Vartiainen toteaa tiedotteessa.

– On kunnia lähteä johtamaan tätä historiallista hanketta. Uuden museosäätiön hallitukseen nimitetyn asiantuntijajoukon kanssa haluamme luoda parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuuden museotoiminnalle niin taloudellisesti, ekologisesti kuin kulttuurisesti kestävälle pohjalle. Muuttuva maailma kannustaa rohkeisiin, vastuullisiin ratkaisuihin, kommentoi Timo Laitinen.