Vuosaaresta katosi 100 000 roskaa kahdessa päivässä – tässä ovat "syylliset"

Facebookissa toimiva Roska päivässä Vuosaari -ryhmä tempaisi viime viikonloppuna pystyyn siivoustalkoot, jonka seurauksena alueelta siivottiin pois noin 100 000 roskaa.

Ainakin 120 talkoolaista keräsi Vuosaaren puistoista ja kadunvarsilta yli sata säkillistä roskia, joiden yhteispainoksi Staran puisto-osasto laski noin 416 kiloa. Roskatapahtuma järjestettiin nyt ensimmäisen kerran.

Vuosaarelainen Tuula Syrjälä ei roskien määrää hämmästele, sillä hän on tottuneesti siivonnut asuinympäristöstään muiden heittämiä roskia jo kuusi vuotta. Hän on Helsingin kaupungin vapaaehtoinen Puistokummi.

– Roskat olivat nyt hyvin kuivia, koska sää oli pitkään ollut kuiva ja aurinkoinen ja säkit pysyivät kevyinä. Itse keräsin vajaassa tunnissa puolen kilometrin matkalta 250 roskaa ja 100 tupakantumppia, Syrjälä laskee.

– Kaupungin Puistotalkoot -konsepti mahdollisti talkoot ja saimme niistä todella hyvää palautetta sekä toiveita jatkolle. Järjestämmekin toukokuun aikana vielä kolmet pienemmät talkoot samalla idealla eri puolilla Vuosaarta, kertoo roskapäivää ehdottanut Anu Erel.

Vuosaaren Roskatalkoot jatkuvat toukokuussa tiistaisin kello 18–20 seuraavina päivinä:

3. toukokuuta: lähtöpaikkana Pohjoinen ostari, Mustalahdentie 2, S-marketin edestä.

17. toukokuuta: lähtöpaikkana Meri-Rastilan tori, ostarin edestä.

31. toukokuuta: lähtöpaikkana Aurinkolahden K-Marketin edusta, Leikosaarentie 48.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut