Töölöön avattiin ainutlaatuinen temppeli – Ammattitaikuri Markus, 25: "Tarkoitus ei ole levittää valeuskomuksia"

Helsingin ensimmäisessä taikateatterissa pääsee kokemaan myös telepatiaa.

Töölössä on alkuvuodesta tehty mielenkiintoista taikurihistoriaa: Markus Tervo, 25, ja Toomas Pitkänen, 26, avasivat pari kuukautta sitten Temppelikadulle taikateatterin, joka on laatuaan ensimmäinen koko Helsingissä.

– Keski-Euroopan suurkaupungeissa tällaisia taikateattereita on aikoinaan toiminut, mutta Helsingissä ei koskaan aiemmin, kertoo Suomen taikurit ry:n puheenjohtajana toimiva Tervo.

Esityksiä nähdään useita kertoja viikossa, ja niiden aikana yleisö pääsee kokemaan telepatiaa, kehonkielenluentaa ja korttitaikuutta. Esitykset on ohjannut Joel Härkönen.

Nykyinen teatteritila oli alunperin toimisto, jonka nuoret sisustivat teatteriksi. Taikureille sopiva tila löytyi yllättävän sujuvasti.

Hyvin tehty taikuus ei edelleenkään ole menettänyt tenhovoimaansa, vaan se kiehtoo yhä 2020-luvullakin.

– Kaiken taikuuden päämääränä on tuottaa katsojalle hämmästystä. Kaiken arjen keskellä hämmästys on hyvin arvokas tunne, joka palauttaa ihmiselle hänen sisäisen lapsensa, Tervo muistuttaa.

– Parhaimmillaan se saa katsojan pohtimaan, mitä kaikkea muuta hän ei järjellään ymmärrä.

Vaikka taikuriesitys olisi kuinka taidokkaasti rakennettu, sen pitää pohjautua totuuteen.

– Jos katsoja tulee esityksen jälkeen kysymään meiltä, että oliko jokin temppu oikeasti totta, vastaamme tietenkin ettei se ollut. Tarkoitus ei ole levittää valeuskomuksia, vaan yksinkertaisesti luoda ihmisten arjen keskelle kiinnostavia illuusioita, Tervo muistuttaa.

Elantonsa taikuudesta saavia ammattilaisia on Suomessa vain kourallinen. Toomas Pitkänen antaa muutamia nyrkkisääntöjä heille, jotka pohtivat taikuuden pariin heittäytymistä aivan tosissaan.

– Taikatemppuja ei pidä tehdä vain kotipeilin ääressä, vaan jo alussa on syytä hakeutua muiden taikureiden pariin. Taidot eivät kovin paljon kasva siitä, että katselee vain Instagramissa olevia taikavideoita.

– Voi olla klisee, mutta totta on myös se, että taikuriksi tullaan vain taikomalla. Jokaista temppua pitää toistaa lukemattomia kertoja, jotta ne todella sujuvat hyvin, Tervo puolestaan korostaa.

Taikuus on armoton laji, joka ei salli juurikaan virheitä, koska elävä yleisö on hyvin tarkkasilmäistä.

– Musiikki on taiteenlajina erilaista kuin taikuus. Konsertti ei välttämättä mene myttyyn, jos yksittäinen nuotti menee väärin, mutta taikuriesityksessä on toisin: jos sitä ei ole rakennettu hyvin, se vuotaa hyvin herkästi ja voi pilata koko tempun, Tervo paljastaa.

Suomen taikurit ry on tällä hetkellä Suomen suurin ja aktiivisin taikuriyhdistys, jota tänä vuonna täyttää tasan 50 vuotta. Jäseniä on noin 70.

Alkuvaiheessa yhdistyksen nimi oli Taikaritarit ry ja se oli jo tuolloin suopeakatseinen etenkin nuoria, aloittelevia taikureita kohtaan.

Mikä?

Taikatemppeli

Taikatemppeli on Helsingin ensimmäinen taikateatteri.

1800-luvulla taikateattereita oli monissa suurkaupungeissa.

Paikkoja yhteensä 35 ja esityksiä viisi kertaa viikossa.

Taikureina toimivat Markus Tervo ja Toomas Pitkänen.

Tarjolla on telepatiaa, korttitaikuutta ja kehonkielen luentaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut