Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU-gallup: 61 prosenttia suomalaisista hyväksyisi Suomeen Naton tukikohdan

Selvä enemmistö suomalaisista hyväksyisi Naton tukikohdat Suomessa, selviää Uutissuomalaisen USU-gallupista. 61 prosenttia suomalaisista vastasi myönteisesti kysymykseen, hyväksyisivätkö he, että Suomeen sijoitettaisiin rauhan aikana puolustusliitto Naton pysyvä tukikohta tai tukikohtia, jos Suomi liittyisi Naton jäseneksi.

Kansalaisista 12 prosenttia hyväksyisi pysyvän tukikohdan lisäksi myös ydinaseiden sijoittamisen Suomeen rauhan aikana. Noin puolet (49 prosenttia) suomalaisista hyväksyisi tukikohdan, mutta ei ydinaseita. 23 prosenttia ei hyväksyisi näistä kumpaakaan ja 16 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

– Historioitsijana pidän hyvin korkeana lukemana, että 61 prosenttia on valmis toivottamaan sotilasliiton tukikohdan tervetulleeksi Suomeen. Se osoittaa, kuinka nopea ja historiallinen suomalaisten maanpuolustamista koskevan ajattelun muuttuminen on ollut Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sanoo Uutissuomalaiselle Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä Turun yliopistosta.