Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävelykipinä-tapahtuma Paloheinässä kannustaa liikkumaan kävellen: "Mustutamme asiasta, jotta se ei unohtuisi"

Vapun jälleen on hyvä laittaa kirjaimellisesti tossua toisen eteen ja lähteä liikkumaan.

Kävely on paras kuntoliikunnan muoto. Näin toteaa Tahko Pihkala -seuran puheenjohtaja Tuomo Jantunen, joka on mukana järjestämässä ensi lauantaina pidettävää Kävelykipinä-tapahtumaa.

– Haluamme jatkaa kävelyn edistämistempauksia tänäkin vuonna.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 7.5. kello 13 Paloheinässä. Lumitilanteesta riippuen tapaamispaikka on joko hiihtolatujen viereinen välinevuokrausmökki tai Paloheinän ulkoilumaja (Pakilantie 124).

Kyseessä on Jantunen mukaan kymmenes kerta, kun tapahtuma järjestetään. Itsekin vannoutuneena kävelijänä Jantunen haluaa muistuttaa kävelyn tärkeydestä kunnon ylläpitäjänä.

– Koitamme saada ihmiset kävelemään eli harrastamaan parasta kuntoliikuntamuotoa mitä on. Mustutamme asiasta, jotta se ei unohtuisi. Välillä tuntuu, että tarvitaan jotakin erityistä suoritusta. Kävely riittää terveyden ylläpitämiseen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

– Vuosien varrella meillä on ollut paljon kävelytempauksia. Ihmisiä on hyvä aina välillä herätellä uudestaan, että mikä kävelyryhti- ja rytmi on.

Kävelyreittivaihtoehtoja on yhdestä kymmeneen kilometriin.

Tapahtuman osallistujat jaetaan kolmeen ryhmään: lyhyen, keskipitkän ja pitkän matkan kävelijöihin.

– Pidämme alussa myös kävelytestejä ja annamme opastusta, Jantunen toteaa.

Mukaan voi tulla myös sauvojen kanssa. Kävelykonkari antaa sauvakävelijöille vinkin.

– Saunakävelyssä sauvat jäävät helposti asfalttiasentoon. Sen sijaan metsässä kävellessä tärkeintä on työntää sauvoja. Niin että keho on kokonaisuudessaan liikkeessä, ei vain kyynärpäästä ranteeseen.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Tahko Pihkala -seura ja Suomen Latu.