Ylva: Vain kolme Kaivopihan liiketiloista tyhjänä – "Uuden paikan löytäminen luonnollisesti ottaa aikaa"

Kaivopihalle aukesi loppuvuonna 2020 useita ravintoloita ja muita liikkeitä remontoituihin tiloihin. Osa niistä on jo lopettanut.

Helsingin Uutiset kertoi alkuviikosta, että Kaivopihan The Grind Coffee & Bar oli arki-iltapäivänä aivan tyhjillään, vaikka paikka mainostaa huokeaa olutta. Pieni tuoppi maksaa alle 3 euroa, mikä ei ole kovinkaan tyypillistä ydinkeskustan ravintoloille.

Olut 2,95 euroa eikä silti yhtään asiakasta Helsingin keskustassa – mies ällistyi tyhjässä ravintolassa

Kaivopihan liiketiloja vuokraa Ylva, jonka Helsingin yliopiston ylioppilaskunta omistaa.

Ylvan vuokrauspäällikkö Maija Ryynänen sanoo, että tavoitteissa on Kaivopihalla onnistuttu hyvin.

– Projektissa on ollut tavoitteena tuoda monipuolisesti uusia palveluita Kaivopihalle sekä luoda vanhaan ja rakennusteknisesti haastavan liiketilaan moderni ja tyylikäs kokonaisuus. Näissä olemme onnistuneet hyvin.

Ryynänen kuitenkin myöntää, että koronan keskelle avatun Kaivopihan vuokralaiset ovat kärsineet koronarajoituksista liki koko aukiolonsa ajan. Vasta viime kuukaudet ovat olleet rajoituksista vapaat.

– Uuden paikan löytäminen ottaa luonnollisesti aina aikaa, ja pandemia on varmasti pidentänyt tätä aikaa Kaivopihan osalta. Kävijämäärät ovat olleet kevään mittaan tasaisessa nousussa, ja uskomme että kesä tuo yhä enemmän vilinää keskustaan pitkän sulkuajan jälkeen.

Ryynäsen mukaan liiketiloja on 35 kappaletta, joista vuokraamatta on tällä hetkellä kolme.

– Uutena vuokralaisena Kaivopihan käytävälle on tulossa EvergreenWalls, joka avaa ovensa toukokuussa, hän kertoo.

Uusi ravintolakäytävä ammottaa tyhjyyttään Helsingin paraatipaikalla – mainostelineet tukkivat sisäänkäynnin: "Ainoa tapa kertoa, mitä täällä on"

Ylvalla on tällä hetkellä menossa Kaivopihan kupeessa jättiprojekti, jossa Uusi ylioppilastalo ja Seurahuoneena tunnettu Kalevantalo yhdistetään hotellikäyttöön.

Uusi, ensi vuonna avautuva Grand Hansa on samalla Pohjoismaissa ensimmäinen kansainvälisen Hyatt-ketjun hotelli.

Kallion uuteen kortteliin avataan ainakin 8 ravintolaa –  nämä tulevat ensimmäisinä

"Kelan uuden suosituksen mukaan opiskelijaravintoloiden ei täydy enää tarjota lihaa tai kalaa" – kasvis- tai vegaaniruokaan siirtymistä on harkittu Unicafella, päätöstä ei ole tehty

"Suomalaiset haluavat yhä isompia pizzoja": Helsinkiin avattiin ravintola, jossa on 14 pizzan "monsteriuuni – tien toiselta puolelta löytyy vieläkin hurjempi laite

Vanhan kellari menee lopullisesti uusiksi – opiskelijat laittavat ydinkeskustan remonttiin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut