Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Vappuaaton kaahailija ei yrittänyt tahallaan ajaa ihmisten yli – törmäsi yhteen jalankulkijaan, ajoneuvon kyydissä oli yksi matkustaja

Helsingin poliisi on edennyt vappuaaton kaahailun selvittämisessä. Poliisi sanoo, että ei tiedota tapauksesta enää uudemman kerran tämän viikon aikana.

Onnettomuus tapahtui Pohjoisesplanadilla vappuaattona 30. huhtikuuta noin kello 19. Epäilty on 33-vuotias mies, joka on ollut aktiivinen politiikassa ja töissä ministeriössä.

Esitutkinnassa ei ole poliisin mukaan noussut esiin viitteitä siitä, että epäilty teko olisi ollut tahallinen. Poliisi ei siis epäile tässä vaiheessa, että kuljettaja olisi yrittänyt tarkoituksella osua autolla ihmisiin tai ajoneuvoihin.

– Epäillyn lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Poliisi on puhuttanut alustavasti sekä epäiltyä että kyseistä todistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti epäillylle pysähtymismerkkiä Helenankadun kohdalla Pohjois-Esplanadilla. Syynä oli se, että poliisi pysäytti kaikki ajoneuvot kyseisessä kohdassa. Havis Amandan suuntaan oli vapun juhlinnan takia katusulku, ja poliisi ohjasi autot kulkemaan toista reittiä.

Epäilty jatkoi matkaa huolimatta poliisin pysähtymiskäskystä. Poliisi ei ajanut epäiltyä takaa. Epäillyn ajoneuvo ei ollut varastettu.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan kuljettaja suuntasi pysäyttämisyrityksen jälkeen kohti Katariinankadun ja Pohjoisesplanadin risteystä. Kyseissä kohdassa hänen epäillään törmänneen toiseen autoon, sanoo tutkinnanjohtaja Lagerbohm.

Kuljettajan matka jatkui Aleksanterinkadulle ja siitä Unioninkadun kautta Pohjoisesplanadille. Poliisi epäilee, että kuljettaja törmäsi Pohjoisesplanadille käännyttyään jalankulkijaa jalkaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan asianomistaja lensi auton konepellin kautta maahan. Ensihoito saapui nopeasti paikalle.

Epäilty törmäsi osoitteen Pohjoisesplanadi 37 kohdalla useisiin autoihin, joista yksi liikahti ja osui jalankulkijaan. Epäillyn ajoneuvo pysähtyi, ja hän nousi autosta. Poliisi joutui ottamaan erittäin kiihtyneessä tilassa huutaneen 33-vuotiaan kiinni voimakeinoja käyttäen ja useamman poliisin voimin.

Tapausta tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, vammantuottamus, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu. Lisäksi tässä vaiheessa tutkintaa poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta. On mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat tutkinnan edetessä.