Lauttasaaren erikoinen asuntokohde on yhä myynnissä – Näin paljon laski hintapyyntö: "Kiinnostusta on ollut"

Lauttasaaressa myydään edelleen kahden asunnon pienkerrostaloa, jonka hintapyyntö oli vielä vuodenvaihteessa 5,5 miljoonaa euroa.

Lauttasaaressa viime vuoden lopusta alkaen myynnissä ollut kokonainen kerrostalo on edelleen kaupan.

Bo LKV:n kiinteistönvälittäjä Kia Kurikka kertoo, että kiinnostusta on kuitenkin ollut.

– Molempiin asuntoihin on ollut kiinnostusta. Olemme laajentaneet mahdollisuutta eli myymme kohdetta nyt sekä erikseen että kokonaisuutena.

Lauttasaaressa huikeissa merimaisemissa sijaitsevassa miljoonaluokan kerrostalossa on kaksi asuntoa. Kohdetta kaupattiin vielä viime vuoden lopussa kokonaisena kerrostalona, mutta nyt asuntoja myydään myös erikseen.

Kohdetta kaupattiin alkujaan 5,5 miljoonalla eurolla. Kerrostalon yläkerrassa sijaitsevaa 198-neliöistä asuntoa myydään nyt 2,1 miljoonalla eurolla ja alakerran 240-neliöistä asuntoa 2,5 miljoonalla eurolla. Asuntojen yhteenlaskettu myyntihinta on 4,6 miljoonaa euroa eli asuntojen yhteishintaa on laskettu lähes miljoonalla eurolla.

Aikaisemmin kohteen neliöhinta oli 12 500 euroa. Nyt se on laskenut 10 600 euroon. Yhtiövastike on 1 080,45 euroa. Asunnoissa on tehty täysremontti yli 20 vuotta sitten.

– Kohde on remontoitu täysin vuonna 1997. Tämä on nyt huomioitu hinnassa, Kurikka toteaa.

Molempiin asuntoihin on ollut kiinnostusta.

Molemmissa asunnoissa on seitsemän huonetta, keittiö, kaksi parveketta ja saunaosasto. Asuntojen kunto on ilmoituksen mukaan hyvä. Yhtiössä on päätetty tupakointikiellosta. Asunnoilla on oikeus vieressä sijaitsevaan laituriin yhdessä naapuritalon kanssa.

Suomen Kiinteistönvälittäjien (SKVL) toimitusjohtaja Jussi Mannerberg sanoo, että koska kyseessä on hyvällä paikalla oleva arvokohde, myyntiaika saattaa olla pitkäkin.

– Niitä ostajia, joilla on viisi miljoonaa euroa taskussa, ei ole paljon. Ostajia ei ole siis jonossa, vaan myynti vaatii oman aikansa. Sopivaa hintaa haetaan usein vähän pidemmällä aikavälillä.

– Lauttasaaressa on luontoa ja meri. Ymmärrän hyvin, että alueen arvostus vain nousee.

Mannerbergin mukaan jo korona-aikana on ollut nähtävissä, että jopa Helsingin keskustan miljoona-asuinnot ovat käyneet kaupaksi.

– Varallisuus on Suomessa koko ajan parantunut. Kysyntä isoihin asuntoihin on kova. Sama trendi jatkuu edelleen. Asuntoja ostetaan myös käteisellä.

Lauttasaaren arvotalo on harvinainen myyntikohde. Vuonna 1961 valmistunut kolmikerroksinen talo on arkkitehtien Saara ja Usko Tilanterän suunnittelema, tiiliverhoiltu ja eteläsuuntainen.

Alakerran asunto on ollut omistajien käytössä, yläkerta vuokralla.

Molemmissa asunnoissa on valtavat terassit ja kummassakin on takat ulkona sekä sisällä.

– Näkymät asunnoista ovat todella ainutlaatuiset ja esteettömät, Kurikka sanoo ja korostaa, että kohteen myyminen vaatii myyjältä perehtymistä kohteeseen. Myös ostajan on hyvä tietää, mitä on ostamassa.

– Tällaisen kohteen myyminen vaatii paljon neuvotteluita ja työtä. Talo täytyy tuntea. Parasta olisi, että myös asiakkaalla olisi kokemusta omakotiasumisesta, että tietää mitä ostaa.

Oikotien ilmoituksen mukaan rakennuksen tyyppi on virallisesti kerrostalo.

– Mutta tätä hoidetaan kuin omakotitaloa, Kurikka toteaa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut