Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilta lisätietoja Kulosaaren kaappauksesta: Epäilty vei 9-vuotiaan aseella uhaten metsään ja sitoi nippusiteillä puuhun – Näin lapsi pääsi pakenemaan

Poliisi on edistynyt tutkinnassa, joka liittyy epäiltyyn kaappaustapaukseen Kulosaaressa 22. huhtikuuta.

54-vuotiasta miestä epäillään 9-vuotiaan pojan kaappaamisesta tämän koulumatkalla. Poliisi vangitsi miehen tiistaina 26. huhtikuuta.

Poliisin tiedotteen mukaan epäilty uhkasi poikaa aseella ja pakotti autoonsa, joka odotti kadun varressa.

Tämän jälkeen mies lähetti kiristysviestin pojan huoltajille pojan puhelimesta.

Sieppauksen jälkeen epäilty lähti ajamaan pois Kulosaaresta.

Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti asianomistajan kasvot kankaalla ja teipillä.

Poliisin selvityksen mukaan epäilty ajoi autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi lapsen kiinni puuhun nippusiteillä.

Lisäksi pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Epäilty poistui paikalta. Pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysi hänet. Poliisi kiittää kyseistä henkilöä.

– Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Poliisi epäilee, että mies suunnitteli teon ennakkoon.

Tässä vaiheessa poliisi ei ota tarkemmin kantaa teon suunnitelmallisuuteen tai siihen, miten epäilty valitsi sieppauksen kohteen.

– Epäilemme, että teon motiivi oli taloudellisen hyödyn tavoittelu. Pojasta ei kuitenkaan maksettu lunnaita, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Epäilty ei ole halunnut avata tapahtumien kulkua poliisille, ja hän kiistää teon.

Poliisi ei tällä hetkellä epäile muita henkilöitä rikoksesta.

Lue myös: Näitkö harmaata Mercedes Benziä? – poliisi vangitsi miehen, jota epäillään koulumatkalla olleen 9-vuotiaan pojan kaappauksesta Kulosaaressa

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja Mercedes Benz -merkkisestä autosta. Yleisöltä saatiin muutamia kiinnostavia vihjeitä, joista poliisi kiittää.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja kyseisestä autosta, mutta ainoastaan Itä-Helsingin ja Sipoon alueelta 22.4. noin kello 9–15 välillä.

Poliisin tietojen mukaan epäillyllä oli päällä keltainen ”työmiehen takki”, jonka hän todennäköisesti vaihtoi jossakin vaiheessa toiseen takkiin. Myös havainnot tästä kiinnostavat poliisia.

Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä pojalta anastetusta tummansinisestä repusta.

Kaikki vihjeet voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651. Numeroon pystyy lähettämään myös Whatsapp-viestejä.