Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Malminkartanon suunnittelukilpailu ratkesi – asukkaat ovat vastustaneet metsäalueen rakentamista

Malminkartanon keskiosan suunnittelukilpailun voittaja on ratkennut. Voittajaksi on valittu kilpailutyö Latvus, jonka on suunnitellut Arco Architecture Company ja Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy.

Tuomaristo päätti lisäksi jakaa kunniamaininnan nimimerkille Kylämäki, jonka tekijä oli Verstas Arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunta kuvailee Latvusta varmaotteiseksi kokonaisuudeksi. Rakentaminen sijoittuu tiiviille alueelle kilpailualueen reunoille. Keskellä säilyy itä–länsi-suuntainen puustoyhteys.

– Voittajatyö Latvus täytti parhaiten kilpailun tavoitteet. Siinä alueen tuleva kehittäminen on pyritty tasapainottamaan luontoarvojen kanssa, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Spondan asuntokehityksen johtaja Christian Airas tiedotteessa.

Malminkartanon keskiosassa sijaitsee kiistelty metsäalue Kartanonmetsä sekä juna-asema ja alueen keskeiset aukiot palveluineen. Osa asukkaista on kiivaasti vastustanut Kartanonmetsän rakentamista. Alueen maat omistaa Sponda.

Asukkaat ovat kauhuissaan Malminkartanoon suunnitelluista kerrostaloista jopa 2500 asukkaalle – "Tämä metsäalue on tärkeä koko Helsingin tasolla"

Viime syksynä kaupunki kutsui yhdessä maanomistajan kanssa neljä arkkitehtitoimistoa laatimaan oman ehdotuksensa alueen kehittämiseksi.

Ehdotus tulee toimimaan pohjana tulevalle asemakaavoitukselle, joka mahdollistaa uusien asuinkortteleiden rakentamisen. Asumisen lisäksi alueelle on tulossa päiväkoti ja liiketilaa.

"Malminkartanoon tarvitaan lisää asukkaita" – Kartanonmetsään suunnitellaan kerrostaloja

Seuraavaksi Malminkartanon keskiosalle laaditaan asemakaava. Tavoitteena on tuoda asemakaavaehdotus kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi arviolta vuonna 2025. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Malminkartano on yksi Helsingin kaupunkiuudistuskohteista. Kaupunki on sitoutunut alueen kehittämiseen. Kaupunkiuudistuksen tarkoitus on kohentaa asuinalueiden viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta sekä mahdollistaa laadukas täydennysrakentaminen ja ympäristö.