Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miltä kuulostaa Turun Jokerit tai Tampereen Jokerit? – IS: Jos halliratkaisua ei löydy Helsingistä, pitää seuran rekisteröityä toiseen kaupunkiin

Helsingin Jokerien ainoa kotiareenamahdollisuus jääkiekon liigakaudeksi 2023-24 vaikuttaa olevan Helsingin vanha jäähalli, sillä Espoon Metro-areenakin näyttää olevan pois laskuista, kirjoittaa Ilta-Sanomat, joka on haastatellut seuran toimitusjohtaja Sami Kauhasta.

Hartwall-areenan saaminen Jokerien käyttöön ja suomalaisomistukseen on monen mutkan takana.

– Tilanne areenan suhteen on vaikea. Tältä istumalta Jokerit ei voi laskea mitään sen varaan, että areena saataisiin ajoissa uskottavaan omistukseen ja joukkue pystyisi pelaamaan siellä SM-liigan ottelunsa, Kauhanen ruotii lehdelle.

Jos Jokerit haluaa säilyttää helsinkiläisstatuksensa, sen ainoa vaihtoehto juuri nyt on Helsingin vanha jäähalli.

Liigan kriteereissä sanotaan, että seurojen on pelattava kotiottelunsa niissä kaupungeissa, joihin ne on rekisteröity.

Poikkeuslupa toisella paikkakunnalla pelaamiseen on mahdollista saada, mutta vain väliaikaisesti.

– Muista vaihtoehdoista meille sopisi parhaiten Helsingin jäähalli, koska silloin seura ikään kuin palaisi juurilleen. Tähän näkemykseen vaikuttavat myös SM-liigan kriteerit. Haluamme pysyä helsinkiläisenä seurana, Kauhanen toteaa.