Poliisi aloitti esiselvityksen lastensuojelun toimista – Äiti surmasi itsensä ja lapsensa Viikin Latokartanossa maaliskuussa

Poliisi on aloittanut esiselvityksen Helsingin lastensuojelun toimista liittyen Latokartanon perhesurmaan maaliskuussa.

Äiti surmasi kouluikäisen lapsensa ja itsensä Viikin Latokartanossa sijaitsevassa asunnossaan.

Lue myös: IL ja IS: Lapsensa surmannut helsinkiläisäiti käyttäytyi arvaamattomasti, naapurien mukaan poliisi ja lastensuojelu kävivät paikalla usein, mutta poika palautettiin aina kotiin

Poliisi päätti esiselvityksen aloittamisesta oma-aloitteisesti. Syynä tähän oli muun muassa tapauksen vakavuus.

Selvityksen jälkeen poliisi arvioi, onko lastensuojelun toiminnassa syytä epäillä jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta.

– Esiselvitys kohdistuu ainoastaan lastensuojelun toimintaan, eli poliisi ei selvitä muiden kaupungin viranomaisten toimia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teemu Jokinen poliisin tiedotteessa.

Poliisista kerrotaan, että asiasta tiedotetaan seuraavan kerran, kun esiselvitys valmistuu. Poliisi ei pysty tässä vaiheessa arvioimaan, kauanko esiselvityksessä kestää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut