Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elannon entinen talo puretaan Pirkkolassa – tilalle tulossa näyttävä terassitalo

Pirkkolan vanhan Elannon rakennuksen ikkunoissa lukee Muuttomyynti ja rakennuksen edessä oleva kyltti kertoo, mitä tilalle on tulossa.

Pirkkolantie 1:ssä sijaitseva vanha liikerakennus aiotaan purkaa ja tilalle rakentaa uusia asuntoja. Rakennuttajan toimivan T2H:n Asunto Oy Helsingin Britan asunnot ovat parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Kohteen on määrä valmistua joulukuussa. Asuntoja on tulossa yhteensä 38.

Asukkaat ovat voimakkaasti vastustaneet Pirkkolan alueen uudisrakentamista ja tiivistämistä. Helsingin hallinto-oikeus hyväksyi alueen asemakaavasta tehdyn valituksen vuonna 2018. Alueelle on kaavailtuja satoja uusia asuntoja ja raidejokeria.

Lue: Hallinto-oikeus romutti Helsingin päätöksen: 5-kerroksinen talo ei sovi suojellulle pientaloalueelle

Havainnekuvan mukaan paikalle rakennetaan terassimainen talo, jonka kerrokset vaihtelevat yhden ja viiden välillä. Asuntoja koot vaihtelevat yksiöstä neljään huoneeseen ja keittiöön. Asunnot ovat kooltaan 23–78,5 neliötä.

Korjaus 5.5. kello 11.57 Kerroksia uudiskohteessa on viisi, ei neljä. Osoite on Pirkkolantie, ei Pikkolantie.