Kaupunki myi 93-neliöisen asunnon Kontulasta uudella tavalla – tämä tuli hinnaksi

Helsingin kaupunki on laajentanut tapaansa myydä omistamiaan asuinhuoneistoja ja kiinteistöjä.

Aiemmin Huutokaupat.com-sivustolla pyörineen huutokauppatoiminnan rinnalle on nyt nostettu myös Kiertonet.fi-sivusto. Sivustolla käyty ensimmäinen huutokauppa nosti Kontulan Naapurintiellä myynnissä olleen kerrostaloasunnon hinnaksi 123 000 euroa.

Asunto on aiemmin ollut kaupungin vuokrauskäytössä.

Lauttasaaren erikoinen asuntokohde on yhä myynnissä – Näin paljon laski hintapyyntö: "Kiinnostusta on ollut"

Kauppahinnan päälle tulee osakkeisiin kohdistuva osuus yhtiön lainoista, joka on noin 55 000 euroa. Lainalla on katettu muun muassa jo tehtyä putkiremonttia. Mikäli kauppa toteutuu, on velaton kauppahinta noin 178 000 euroa.

Keskiviikkona päättynyt huutokauppa keräsi parisenkymmentä kohteesta kiinnostunutta tarjoajaa, jotka jättivät noin 70 tarjousta. Kohdetta katseltiin verkossa kaikkiaan lähes 12 000 kertaa.

Kyseessä on neljän huoneen ja keittiön asunto, jolla on kokoa 93 neliötä. Talo on valmistunut vuonna 1966.

Kiertonet.fi on kiertotaloutta edistävä verkkohuutokauppa, jossa julkiset toimijat voivat myydä tarpeetonta omaisuuttaan. Mukana on jo yli 600 julkista organisaatiota.

Kaupunki on myynyt aiemmin kiinteistöjään myös Huutokaupat.com-sivustolla.

– Näin on tehty jo reilun vuoden ajan ja kohteisiin on ollut runsaasti tarjoajia. Esimerkiksi Tapanilassa sijaitseva Franzénin torppa myytiin kuukausi sitten asuinkäyttöön 122 000 eurolla, kertoo myyntineuvottelija Johannes Nieminen kaupunkiympäristön myyntitiimistä.

Maaliskuun lopulla kaupunki myi myös Kruununhaan edustalla sijaitsevan Tervesaaren aitan ravintolakäyttöön. Aitan myynti herätti runsaasti kiinnostusta ja sen hinta kohosi lopulta 335 000 euroon.

Helsingin kaupunki myy kerrostaloasuntoa Kontulasta huutokaupalla – ollut aiemmin vuokrakäytössä

Niemisen mukaan Helsingin kaupunki ei voi sitoutua vain yhden myyntikanavan käyttäjäksi, joten myymistä haluttiin laajentaa nyt myös Kiertonet.fi-sivustolle.

– Huutokaupan päättymisen jälkeen tarjoukset tarkastetaan, jolloin ne voidaan hyväksyä tai hylätä. Myyntitiimi pyrkii siihen, että huutokaupan tulokset voidaan vahvistaa viimeistään kahden viikon kuluessa kaupan sulkeutumisesta, Nieminen kertoo.

Niemisen mukaan julkisen huutokaupan etu on se, että kaikki kohteesta kiinnostuneet voivat nähdä heti sen, mitä muut huutajat ovat tarjonneet. Tällöin turhien huutojen määrä vähenee.

Elannon entinen talo puretaan Pirkkolassa – tilalle tulossa näyttävä terassitalo

Saako parvekkeella ottaa aurinkoa alasti? – Kuluttajaliiton muistilista parvekekäyttäytymisen säännöistä kertoo totuuden

Kauppakeskus, terveysasema, kirjasto ja työväenopisto puretaan, puisto rakennetaan – Oulunkylän keskus täysin uusiksi: 1300 asukasta lisää

Airan, 80, parveke Jätkäsaaressa herättää kiinnostusta ohikulkijoissa – "Kenelläkään kuulemma ei ole tällaista"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut