Jälleen uusi jättirakennus – Pitäjänmäkeen tulossa 220 lapsen puinen päiväkoti

Kutomotie 3:een suunnitellaan uutta päiväkotirakennusta Pitäjänmäessä.

Rakennustöiden arvioidaan alkavan kesällä 2023. Uudet tilat valmistuvat joulukuussa 2024. Kaupunki suunnittelee vuokraavansa tilat 20 vuodeksi.

Päiväkotiin on tulossa 160-paikkainen suomenkielinen ja 60-paikkainen ruotsinkielinen päiväkoti- ja esikoulu. Uusia paikkoja tulee yhteensä 65. Uusi päiväkoti tarvitaan, koska alueilla olevat nykyiset tilat eivät riitä vastaamaan tarpeeseen.

Rakennus on kaksikerroksinen ja se rakennetaan puusta. Rakennus sijoittuu nykyisen pysäköintikäytössä olevan kentän paikalle. Päiväkodin eteläpuolella on virkistysalue ja sen vieressä tenniskeskus. Hanke edellyttää puiden kaatoa tontilla.

Suunnittelusta vastaa Arkkitehdit Rudanko+ Kankkunen. Arkkitehtitoimisto on suunnitellut muitakin parhaillaan rakenteilla tai suunnitteilla olevia päiväkoteja Helsingissä. Havainnekuvissa rakennukset ovat tyyliltään hyvin samanlaisia. Rakennukset ovat puuverhoiltuja, vaaleita, moderneja ja tyyliltään skandinaavisia.

Torpparinmäkeen suunnitellaan 210-paikkaisen päiväkodin ja koulun lisätilana toimivan rakennuksen rakentamista. Kannelmäessä on parhaillaan alkamassa 224-paikkainen puuverhoillun päiväkodin rakentaminen.

Lue: Kannelmäessä sijaitsevan päiväkodin paikalle valmistuu 2024 jättimäinen Leijonanharja: "Rakennus on ystävällisen näköinen ja lupsakka"

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsitteli asiaa viime viikolla, mutta jättihankkeen hankesuunnitelman ja tilojen vuokraamisen pöydälle. Lopullisesti hankkeesta päättää aikanaan kaupunginhallitus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut