Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UIT:n kevät alkaa vihdoin – Linnanmäen näyttämölle nousee tämän vuoden yllätysnimi

Linnanmäellä iloitellaan taas. Tänä keväänä uusi tähti on Johanna Rusanen.

Uuden Iloisen Teatterin kevätrevyy Kiurusta kesään! on parhaillaan käynnissä Linnanmäen Peacock-teatterissa.

Revyyn musiikista vastaavat Jean S -orkesterin tahdissa näyttämötaiteen ja viihteen huippunimet oopperatähti Johanna Rusasesta akrobaattipari Ira Oinoseen ja Jere Virtaan.

Kevätrevyytä on jo odotettu, sillä koronaepidemia lohkaisi teatterin toimintaan peräti kolmen vuoden tauon. Johanna Rusanen tekee tuotannossa ensiesiintymisensä revyymaailmassa.

– Olen aina ollut suuri revyiden ihailija ja lähdinkin innolla mukaan, kun mahdollisuus tarjoutui. Harjoitusperiodi on ollut tiivis. Tämä on kyllä vastannut odotuksiani ja enemmänkin, Rusanen myöntää tiedotteessa.

Kiurusta kesään! on riemukas ylistys keväälle ja uusille aluille. Revyyssä kevättä visertävät Johanna Rusasen lisäksi Minna Koskela ja Jukka Rasila sekä Jutta Järvinen, Johanna Kokko, Petri Bäckström, Lauri Ketonen ja Petrus Kähkönen.

Esityksen kruunaa akrobaattisen tanssiparin Ira Oinosen ja Jere Virran notkea taiturointi.

Kevätrevyyn on ohjannut Tiina Brännare, koreografiasta vastaa alan guru Jouni Prittinen ja säestyksestä Jean S -orkesteri. Kapellimestarina toimii Robert Löflund.

Teatterinjohtaja Timo Kärkkäisen mukaan lippujen ennakkomyynti on käynnistynyt odotetusti, mutta katsomot myydään perinteisesti täyteen hyvin lyhyellä aikajänteellä.

Kiurusta kesään! -revyytä esitetään 11. kesäkuuta saakka. Esityskertoja on peräti 40.

UIT on esittänyt kevätrevyitään Peacock-teatterissa vuodesta 1979 lähtien. Monet revyyt ovat jääneet näyttämöhistoriaan juuri vauhdikkuudellaan.

Viimeisten parinkymmenen vuoden aikana teatterissa on nähty muun muassa revyyt nimeltä Kun eurojentalolla tanssittiin, Magiaa mahan täydeltä, Da Lintsi -koodi, Soitellen soteen ja Tuhansien ämpärien maa.

Revyiden pitkäaikaisimpia ohjaajia ovat olleet Reija Wäre, Taneli Mäkelä, Tiina Puumalainen ja Jukka Virtanen.