Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin trendialueelle avataan ravintola, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – nimessä pyöräilijöille tuttu kaksoismerkitys

Suvilahdessa yhdistetään pyöräliike ja ravintola ensimmäistä kertaa Suomessa.

Suvilahteen avautuu tässä kuussa uudenlainen kohtaamispaikka, joka yhdistää pyöräliikkeen, korjaamon ja ravintolan.

Peloton Cycling Eateryn toimitusjohtajan Ángel Layosin mukaan pyöräkahviloita on esimerkiksi Euroopassa useissa kaupungeissa, muun muassa Madridissa, Barcelonassa ja Lontoossa, ja ne ovat suosittuja. Suomessa ei ole ollut ainuttakaan.

– Olemme enemmän kuin kahvila ja siksi määrittelimme paikkamme ’eateryksi’, Layos sanoo.

– Tarjolla on ruokaa, viinejä, drinkkejä sekä iso terassi.

Peloton tarkoittaa ranskan kielessä pyöräilyn, etenkin maantiepyöräilyn kärkiryhmää, joka ajaa lähellä toisiaan vähentääkseen tuulenvastusta. Layos kertoo, että nimi on suosittu pyöräkahviloissa ympäri maailman. Kaksoismerkitys suomen kielessä on vain etu.

Pyöräilijöiltä on Helsingissä puuttunut tapaamis- ja ajanviettopaikka. Layos kertoo pysähtyvänsä mielellään esimerkiksi Pitkäkosken majalla, mutta istumapaikkaa sieltä on toisinaan vaikea löytää.

– Halusin luoda meille oman paikan, jossa ovat kaikki palvelyt saman katon alla ja jossa voi viettää myös iltaa.

Entäs jos haluaa tulla kävellen tai autolla?

– Kaikki ovat totta kai tervetulleita, eihän sinun tarvitse olla meksikolainenkaan syödäksesi tacoja, Layos sanailee.

Hänen mukaansa pyöräililjäyhteisön hyvä ilmapiiri vetää puoleensa myös sellaisia, jotka eivät välttämättä itse harrasta lajia.

Helsingin huippuravintoloissa, kuten Askissa, Olossa ja Savoyssa sommelierina työskennellyt Layos on koonnut liikkeeseen ja ravintolaan pitkän linjan ammattilaisia.

Ruoka tulee hänen mukaansa olemaan sekä terveellistä että täyttävää. Listalta löytyy niin rehellistä ”lohturuokaa” kuin raikkaita salaattiannoksia.

Suvilahden kaasutehtaan Kojehuone-rakennuksen tiloihin remontoitu Peloton Cycling Eateryn suunniteltu avauspäivä on tällä hetkellä 17. toukokuuta. Aukioloajat ovat tiistaista lauantaihin pyöräliike kello 11–19 ja ravintola 11–23.

Layos kertoo itse fillaroivansa kesät talvet. Vapaa-ajalla hän harrastaa muun muassa maasto- ja alamäkipyöräilyä, sekä myös korjaa pyöriä mielellään.

– Puolisoni kanssa meillä on kotona yhteensä kahdeksan pyörää ja olohuoneen jatkeena on epävirallinen pyörähuolto, kertoo Kalliossa asuva Layos.

– Espanjalaisittain ensin huolletaan kaverin pyörä ja sen jälkeen avataan punaviinipullo, Madridista kotoisin oleva ja vuodesta 2013 Helsingissä asunut mies naurahtaa.