Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Elokapinan mielenosoitus käynnissä ydinkeskustassa – viiden ratikkalinjan reitti katkesi

Elokapinan mielenosoitus alkanut Mannerheimintiellä Lasipalatsin kohdalla perjantaina kello 16.

Mielenilmaukseen on Elokapinan mukaan saapunut yli 450 osanottajaa. Liike vaatii hallitusta sisällyttämään kulutusperäiset päästöt Suomen päästövähennystavoitteisiin sekä alentamaan luonnonvarojen ja energian käytön kestävälle tasolle. Lisäksi Suomen tulee liikkeen mukaan irtautua venäläisestä fossiilienergiasta välittömästi.

Mielenosoituksen on ilmoitettu kestävän viisi tuntia kello 21 asti.

HSL kertoo, että mielenosoitus vaikuttaa raitiovaunuliikenteeseen. Raitiovaunut eivät voi kulkea Lasipalatsin kohdalla noin 21 asti. Poikkeukset raitioliikenteessä kohdistuvat linjoille 1, 2, 4 , 8 ja 10.

Mannerheimintien ollessa suljettuna raitiovaunuliikenteeltä Lasipalatsin kohdalla, joudutaan linjoja ajamaan poikkeusreittiä Hakaniemen ja Kallion kautta.

Runeberginkatu on suljettuna katutöiden takia, joten se ei ole vaihtoehto poikkeusreiteille.

Venäläisestä energiasta halutaan Helsingissä eroon ja näin se korvataan – vihreillä myös lista keinoista öljynkulutuksen vähentämiseksi: "Halvempi HSL-lippu helsinkiläisille ja autottomat sunnuntait kokeiluun"

Linjat 1 ja 8 ajetaan mielenosoituksen aikana Urheilutalolta Kaarlekadun kautta Rautatieasemalle eli osuus Urheilutalo-Ooppera jää ajamatta. Töölön suuntaan pääsee bussilla 502 Hakaniemestä.

Linjat 4 ja 10 kulkevat Töölön tullista linjan 3 reittiä Hakaniemeen eli ajamatta jää osuus Mannerheimintietä Töölön tullista etelään. Mannerheimintietä kulkevien raitiolinjojen käyttäjien kannattaakin vaihtaa busseihin Töölön tullissa tai Oopperalla.

Tilanne liikenteessä voi muuttua nopeasti, joten HSL kehottaa tarkistamaan ajantasaiset tiedotteet HSL.fi sivulta tai Reittioppaasta.

"Kansalaistottelemattomuus on suositeltavaa, laittomuus ei" – Näin Paavo Arhinmäki, Satu Hassi ja Erkki Tuomioja ajattelevat nykyisistä mielenosoituksista

Elokapina kertoo palaavansa kaduille ensi viikolla – "Näyttävämmin kuin koskaan"

Espooseen porattiin yli 6 km syvät rei'ät, joista piti saada kaukolämpöä – ei olekaan kannattavaa

54:n elokapinalaisen niskoitteluepäilyt siirtyivät syyteharkintaan, 48:aa epäillään törkeästä teosta Valtioneuvoston linnalla

Palkanmaksun loppu vie turenkilaisen Tiinan, 52, ensimmäistä kertaa mielenosoitukseen, joka aikoo tukkia Helsingin kadut – turkulainen Hannu jäi pois harkinnan jälkeen