Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko Triplaan nouseva Fan Zone maailman suurin? – tällaista ohjelmaa jääkiekkofaneille on luvassa

Triplan Kulttuuriaukiolle pelejä mahtuu seuraamaan jopa noin 1000 ihmistä.

Tampereella ja Helsingissä pelattavat jääkiekon MM-kisat näkyvät laajasti myös Helsingin katukuvassa.

Keskeisin kisanäyttämö jäähallin ulkopuolella on Mall of Triplan Kulttuuriaukiolle rakennettu Fan Zone -alue, jossa on joka kisapäivä toimintaa aamusta iltaan.

Kisajärjestäjät uskovat, että Helsingin Fan Zone Tripla on maailman suurin.

Fan Zone -toimintaa on kokeiltu myös aiemmissa kotikisoissa. Nyt ensimmäistä kertaa Fan Zone -alue rakennetaan muualle kuin jäähallin yhteyteen.

– Viime kotikisoissa jäähallin viereen rakennettuun tilaan ei eksynyt vieraita kuin pelipäivinä. Täällä olemme koko ajan läsnä ihmisten keskellä, kisojen tapahtumajohtaja Petteri Hietanen uskoo.

Täällä olemme koko ajan läsnä ihmisten keskellä.

Tapahtumajohtaja Petteri Hietanen

Fan Zone avautuu vähintään tuntia ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua. Ottelut näytetään jättiscreeniltä. Ohjelmaa riittää pitkälle iltaan vielä otteluiden päättymisen jälkeenkin.

Tapahtumakoordinaattori Lotta Hurskainen epäilee, että Kulttuuriaukion erilaiset ja värikkäät tapahtumat keräävät paljon yleisöä myös niin sanotussa after work -hengessä. Triplassa sijaitsee liikkeiden lisäksi paljon erilaisia toimistoja.

Lavalla on tohinaa muutenkin kuin pelkkien pelien muodossa. Dj soittaa musiikkia pitkin päivää. Lisäksi juontajat Oona Tolppanen ja Taina Halsti virittävät kisavieraita kisahurmokseen.

Fan Zonella on tarjolla myös paljon tapahtumia ja ohjelmaa pelien ulkopuolella taikureista trubaduureihin.

Pelipäivinä lavalla vierailee jääkiekkotähtiä. Varmuudella Triplassa tullaan näkemään vuoden 1995 maailmanmestareita.

Alueen odotetaan vetävän väkeä muulloinkin kuin pelkästään Suomen otteluihin.

Helsingin Triplaan rakennettuun tilaan Kulttuuriaukiolla mahtunee arviolta tuhatkunta ihmistä seuraamaan livelähetyksiä. Hietanen on innoissaan Triplan tarjoamasta mahdollisuudesta.

– Triplassa ihmiset liikkuvat luonnostaan. Täällä läpivirtaa kymmeniä tuhansia ihmisiä päivittäin. Näin mahdollisimmin moni pääsee mukaan kisatunnelmaan avoimelle, maksuttomalle ja esteettömälle Fan Zonelle, Hietanen iloitsee.

Triplan Fan Zonella on kisojen ajan vahvasti läsnä myös kisamaskotti Miracleo. Tämän vuoden kisojen arvoina ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus ja hauskuus. Kisamaskotti Miracleo toimii arvojen lähettiläänä.

Kevään aikana Miracleo on muun muassa kiertänyt Helsingin kouluissa sekä junioreiden jääkiekkoturnauksissa.