Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäily: Kaksi vankia surmasi seksuaalirikollisen vankilassa – IL: Nyt heille itselleen luetaan syytteet törkeästä raiskauksesta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus alkaa tiistaina kello 9 käsitellä niin sanottua Vantaan vankilamurhaa, jossa 19- ja 23-vuotiaiden miesten epäillään surmanneen 20-vuotiaan vangin vankilan matkasellissä. Vanki oli saanut tuomion seksuaalirikoksista.

Iltalehti kertoo nyt, että kumpikin vastaaja on saanut syytteen murhasta, jonka tekoaika on 25.–27. tammikuuta. Lisäksi syytteet on nostettu kahdesta törkeästä raiskauksesta, joista toisesta syytetään 19-vuotiasta ja toisesta 23-vuotiasta vastaajaa. Toinen epäilty törkeä raiskaus on tapahtunut 25. tammikuuta ja toinen 26. tammikuuta.

20-vuotiaan vangin surmaaminen on tutkinnan mukaan kestänyt erittäin pitkään ja uhri on lopulta tukehdutettu muovipussilla. Samassa sellissä on ollut samaan aikaan kolme muuta vankia, jotka eivät ole kuitenkaan kertoneet tapahtuneesta vankilan henkilökunnalle.