Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Kaksi kolmesta vastaajasta haluaa lisää työperäisiä maahanmuuttajia Suomeen

Ammattiliitto JHL:n tuore kysely paljastaa, että suomalaiset suhtautuvat entistä suopeammin työperäiseen maahanmuuttoon, kun toimitaan samoilla työehdoilla suomalaisten kanssa. Kaksi kolmesta vastaajasta (67 prosenttia) on sitä mieltä, että Suomi tarvitsee enemmän työperäisiä maahanmuuttajia.

Kyselyn teki JHL:n tilauksesta Kantar-TNS ja siihen vastasi yli 1 000 ihmistä.

– Ammattiliitto JHL on pitkään tuonut esiin, että julkisten palveluiden työvoimapula on ratkaistava pikaisesti. Työoloja ja palkkoja pitää parantaa, jotta nykyiset ammattilaiset jaksavat ja voivat työssään hyvin. Tulevaisuudessa julkiselta sektorilta eläköityy niin paljon osaajia, että myös työperäistä maahanmuuttoa on lisättävä, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine painottaa tiedotteessa.

Työperäistä maahanmuuttoa normaaleilla suomalaisilla työehdoilla kannattaa nyt 90 prosenttia vastaajista. Vastaajista 83 prosenttia haluaa, että työnantajat joutuvat nykyistä tiukemmin vastuuseen, jos ulkomaalaisten työntekijöiden työehtoja poljetaan.