Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seuraava siirto: Malmin lentoaseman ystävät ry hakee valituslupaa KHO:sta –  "Hallinto-oikeuden päätöksissä useita epäkohtia"

Malmin lentoaseman ystävät ry hakee valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta koskien Nallerinteen ja Lentoasemakorttelien asemakaavoja.

Hallinto-oikeus hylkäsi asemakaavoista tehdyt valitukset huhtikuussa.

Hallinto-oikeus hylkäsi asemakaavoista tehdyt valitukset – Lentokentän eteläreunaan asuntoja noin 5 000 asukkaalle

Yhdistyksen mielestä hallinto-oikeuden päätöksissä on useita epäkohtia, jotka halutaan saattaa tarkempaan tutkimukseen.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan hallinto-oikeus on selvittänyt kaavoituksen vaikutukset liito-oravan elinalueisiin puutteellisesti ja hallinto-oikeuden päätökset ovat ristiriidassa korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisukäytännön kanssa.

Lisäksi muun muassa kulttuuriperintöä koskevissa asioissa hallinto-oikeus on yhdistyksen mukaan vedonnut vailla lainvoimaa oleviin päätöksiin.

Kiistellyn kentän portit aukesivat kaupunkilaisille – Entisellä lentokentällä voi nyt kiitää retkiluistimilla

Yhdistys odottaa, että valitusluvan käsittely alkaa loppuvuoden aikana ja oikeuskäsittely ensi vuonna, mikäli valituslupahakemus hyväksytään.

Kaupunki hyväksyi kyseiset asemakaavat maaliskuussa 2021.

Nallenrinne on ensimmäinen osa-alue Malmin lentokentän alueen rakentamisessa. Kaavaratkaisu mahdollistaa asuinalueen rakentamisen lähipalveluineen ja puistoalueineen noin 2 800 asukkaalle.

Lentoasemakorttelit käsittävät alueen lentokentän eteläosassa, suojeltujen lentokenttärakennusten ympärillä ja Tattariharjuntien varrella.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden asuinalueen rakentamisen lähipalveluineen ja puistoalueineen noin 2 200 asukkaalle.

Yli 26 000:n allekirjoittama aloite Malmin kentästä jakaa päättäjien mielipiteet – "Esimerkki asiasta, jollaista olisi hyvä kysyä kansanäänestyksellä, mutta..."

Kaupunki: Malmin kentältä noussut lentokone ilmaan luvattomasti – "En osaa arvailla mistä se on peräisin"

Kaivinkone kaapi vaarantamiskiellon piiriin kuuluvaa kiitotietä Malmilla – Kaupunki: "Kyseessä inhimillinen tietokatkos"

Liput puolisalossa ja hautakynttilöitä palamassa, pitkään sinnitellyt ilmailu Malmilla tuli päätökseen – Timon lentokone on yhä hallissa: "Sille ei ole sijoituspaikkaa"

Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin kenttää koskevat valitukset – Malmin lentoaseman ystävät aikoo valittaa hallinto-oikeuteen