Suomalaisilla tanssilavoilla odotetaan alkavaa kesää vaihtelevissa tunnelmissa – "Ihmiset kaipaavat koronan jälkeen kavereitaan"

Suomalaisilla tanssilavoilla odotetaan alkavaa keikkakesää vaihtelevissa tunnelmissa. Tunnelmat vaihtelevat laidasta laitaan: moni uskoo, että odotettavissa on kaikkien aikojen suosio lavatanssien osalta, moni pelkää että löytääkö väki tietään paikalle lainkaan.

Helsingissä ja Turussa operoivan, tanssilava-artisteja myyvän ja lavatanssipaikkoja käyttöönsä vuokraavan Gramofoni Oy:n Arto Nuotio sanoo, että kevään ensimmäiset kokemukset eivät luvanneet kovin hyvää.

– Kaksi ensimmäistä viikonloppua olivat vähän haastavia, väkeä olisi silloin voinut olla enemmänkin. Sitten tuli esimerkiksi äitienpäivä, jolloin Yläneen Valasrannassa oli yli 600 tanssijaa. Samoin Lapualla oli erittäin hyvä määrä väkeä, Nuotio kuvailee.

Toisenlaisiakin kokemuksia on. Kuhmoisissa sijaitsevan Honkahovin yrittäjä Manu Syrjänen kommentoi Jämsän Seutu-lehdessä, että kaikki tanssipaikalle suunnitellut keikat tulevan kesän osalta on peruttu. Syrjänen sanoo haastattelussa, että on saanut esiintyjiltä ja ohjelmatoimistoilta tietoonsa, että tansseissa ei käy väkeä ja viikoittain maassa on järjestetty tappiollisia tansseja.

– En tässä ole ihan samaa mieltä Syrjäsen kanssa. Väki on ollut hyvin liikkeellä ja kaikki merkit ovat siihen suuntaan, että odotettavissa on varsin hyvä lavatanssikesä.

Vantaan Puistokulman tanssijärjestäjä Veijo Hakkarainen ymmärtää Syrjäsen huolen. Hän sanoo, että suomalaisessa lavatanssikulttuurissa on leimallista se, että tanssien järjestäjät ovat järjestään hyvin iäkkäitä ihmisiä.

– Me emme ole järjestämässä kesälle muutenkaan tansseja, mutta jos ajatellaan kevätkautta, niin kävijöitä oli jokaisella tanssikerralla 20–100 vähemmän kuin aikana ennen koronaa. Jos järjestäjät ovat vanhenemassa, niin myös ainakin arkipäivisin tansseissa kävijöiden keski-ikä on koko ajan isompi. Siinä mielessä en jaa ajatusta perinteen erityisen hyvästä tulevaisuudesta, Hakkarainen sanoo.

Pirkanmaalla Pirkkalassa sijaitsevan Haikan lavan toiminnassa mukana oleva Mirka Haukkamaa kertoo, että jo tässä vaiheessa toukokuuta voi sanoa, että lavalla järjestettävät sunnuntaitanssit tulevat keräämään yleisöä. Tansseja järjestetään kesän aikana 14 tai 15 kertaa ja lipunmyynti on vetänyt jo tässä vaiheessa sesonkia.

– Aika toki näyttää sitten, paljonko väkeä löytää lopulta paikalle. Tällä hetkellä näyttää oikein hyvältä, ja vaikuttaisi siltä että ihmiset ovat oikein kaivanneetkin kesätansseihin, Haukkamaa sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut