Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aleksis Kiven visiitti teki pienestä mökistä kuuluisan – Tällä hinnalla se myytiin

Kaupunki on myynyt Franzenin torpan Tapanilasta. Torppa myytiin Huutokaupat.com-sivuston kautta asuinkäyttöön 122 000 eurolla.

Tapanilan juna-aseman lähellä, Tiilentekijänmäellä sijaitseva torppa on kuuluisa siitä, että kirjailija Aleksis Kivi on asunut siinä lyhyen ajan. Nimensä torppa on saanut ratavartija Anders Gustav Franzenin mukaan, joka asui rakennuksessa ainakin 1870-luvulla. Rakennus tunnetaan myös ratavartijan mökkinä.

Radanvartta rakennetaan kiivaasti, mutta tähän vaatimattomaan torppaan puiston keskellä ei kajota – Kuka ostaisi mökin, jossa Aleksis Kivikin on asunut?

Vuonna 2019 laaditun kuntoarvion mukaan mökin korjauskustannukset ovat yli 130 000 euroa.

Noin 60 neliön mökki on ollut useita vuosia tyhjänä. Se on asemakaavassa suojeltu.

Lautakunta hyväksyi Tapanilan aseman seudun rakentamisen: asuntoja 570 asukkaalle – Nämä talovanhukset jäisivät

Juna-aseman katokseen asennettiin värikkäitä ruutuja luomaan viihtyisyyttä – nyt ne on revitty tai rikottu yli 20 kertaa – Terttu, 71, ei säästele sanojaan: "V*tuttaa"

Tapanilaan syntyi tiivis ukrainalaisia auttava yhteisö, joka toimii Google Translatella ja hyvällä tahdolla  –  "Suomessa ajatellaan, että viranomainen hoitaa, mutta jotkut ovat jääneet todella yksin"