Tämä Laajasalon kartanomiljöö on valtakunnallisestikin merkittävä – kaupunki laatii kehittämissuunnitelmaa

Stansvikin kartanopuiston hoito- ja kehittämissuunnitelmaa laaditaan ja luonnoksia voi nyt kommentoida Kerro kantasi -verkkopalvelussa.

Toimenpiteillä tähdätään alueen kasvillisuuden kehittämiseen ja historiallisen kartanomiljöön osittaiseen ennallistamiseen Laajasalossa, kaupunki tiedottaa. Kyseessä on valtakunnallisellakin tasolla merkittävä kartanomiljöö, jonka vanhimmat rakennukset ja puutarhat ovat peräisin 1800-luvulta.

Aiheesta keskustellaan verkkoasukastilaisuudessa 18. toukokuuta, tarkemmat tiedot ja linkki löytyvät osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Kartanoa ympäröivä alue säilyy viheralueena: metsinä, puistona, puutarhana, kesämaja-alueena ja muina virkistyspalveluina, kuten viljelypalstoina. Tahvonlahdenniemi rauhoitetaan luonnonsuojelualueeksi.

Kaupunki kertoi aiemmin, että se aikoo myydä Stansvikin kartanon.

Alueelle ei ole suunnitteilla asuntorakentamista toisin kuin viereiselle Stansvikinkallion asemakaava-alueelle, jonka kaava on parhaillaan uudelleenarvioitavana.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut