Kalliossa alkaa tehovalvonta, näkyvä huumekauppa risoo asukkaita – Poliisi: "Tavoitteena rauhoittaa tilannetta etenkin Kurvissa ja Torkkelinmäen puistossa"

Helsingin poliisi puuttuu tehostetusti Kallion alueen häiriöihin. Aueen asukkailta ja toimijoilta on tullut palautetta alueella tapahtuvasta näkyvästä huumausainekaupasta, joka aiheuttaa turvattomuuden tunnetta.

Helsingin poliisi tekee tehostettua valvontaa Kalliossa 16.5.-5.6. välisenä aikana. Valvonnalla puututaan alueella käytävään huumausainekauppaan sekä häiriökäyttäytymiseen.

– Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on rauhoittaa tilannetta etenkin Kurvin ja Torkkelinmäen puiston seudulla. Puutumme tehostetusti huumausaineiden myyntiin ja käyttöön sekä huumausaineiden käytöstä aiheutuviin häiriöihin, sanoo tiedotteessa Helsingin poliisilaitoksen komisario Hanna Kiiskinen.

Huumeongelma pahenee Kalliossa: Ulkopuolinen tunkeutui kouluun kesken päivän, oppilaita uhkailtu välitunneilla ja koulumatkoilla – "Tilanne on sellainen, että mitä tahansa voi tapahtua"

Helsingissä on paljastunut viime vuosien aikana useita suuria huumausaineiden myyntiin ja levittämiseen liittyviä rikoskokonaisuuksia. Nyt tarkoituksena on tehostetusti jalkautua ja puuttua katutasolla käytävään huumausainekauppaan ja saattaa myyjät rikosvastuuseen.

– Nuorten kohdalla päätavoitteemme on saada katkaistua nuorten rikoskierre mahdollisimman nopeasti. Jos nuori jää kiinni huumausaineiden myynnistä, käytöstä tai muusta häiriökäyttäytymisestä, otamme aina yhteyttä huoltajiin ja ohjaamme nuoren moniammatillisen avun piiriin, Kiiskinen kertoo.

– Meidän ennalta estävän toiminnon poliisit tekevät aktiivista yhteistyötä Kallion alueen asukkaiden kanssa, jotta alueen turvallisuustilanne saadaan paremmaksi, Kiiskinen toteaa.

Piritorista tuli entistä levottomampi – ryyppyporukan taakse jättänyt Toni, 49, huomasi ison muutoksen: "Vartijoilla pitäisi olla enemmän auktoriteettia"

Annuska, 40, ja Kajsa, 26, kiertävät kassin kanssa etsimässä huumeneuloja ja apua tarvitsevia – uuteen vinkkikanavaan satelee toiveita kaupunkilaisilta: "Pahin paikka, jonka olen nähnyt"

HU testasi ydinkeskustan vessat, lopputulos yllätti –  täältä löytyy ilmainen "luksus-wc"

Yksiöstä pyydetään 10 000 euroa/neliö, vieressä käydään avointa huumekauppaa – "Vaikka täällä liikkuu kaikenlaista kulkijaa, en pelkää"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut