Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kovaa öistä melua tiedossa Herttoniemeen – voi kantautua naapurikaupunginosiin asti

Herttoniemessä tehdään 16. toukokuuta alkaen töitä, jotka aiheuttavat kovaa melua ainakin maanantain ja tiistain välisenä yönä ja mahdollisesti myös seuraavina öinä.

Sadevesiviemärin putkea porataan Itäväylän alla olevien maakerrosten läpi Työnjohtajankadun päästä kohti Länsi-Herttoniemeä.

Työ pyritään saamaan valmiiksi yhden yön aikana, mutta 17.–20.5. väliset yöt on jätetty vara-ajaksi työn loppuun saattamiselle. Melu kuuluu erityisesti Länsi-Herttoniemeen, mutta se voi kantautua naapurikaupunginosiin saakka.

Työ tehdään yöaikaan joukkoliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Hulevesiputken poraaminen kivisen täyttömaan läpi on osoittautunut erittäin haastavaksi. Työ on kuitenkin loppusuoralla, sillä 78 metristä on jäljellä enää 14. Putki on jo alittanut metroraiteet, mutta painumien vaara ei ole vielä kokonaan ohi. Sen vuoksi työ on tehtävä yöllä metroliikenteen päättymisen jälkeen.

Vappua edeltävällä viikolla poraamisesta syntynyt painuma katkaisi metroliikenteen tunneiksi. Aliurakoitsija havaitsi painuman ja oli välittömästi yhteydessä metrovalvomoon. Maakerrosten liikkeitä ja mahdollisia painumia seurataan edelleen säännöllisesti.

Herttoniemen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt alkoivat lokakuussa 2020 ja niitä tehdään vaiheittain vähintään vuoteen 2026 asti.