Kaupunki tarjoaa 72 omakotitalotonttia vuokralle, arpa ratkaisee saajan –  Nämä 39 tonttia ovat tarjolla ensimmäistä kertaa

Kaupunki tarjoaa vuokralle 72 omakotitalotonttia omatoimiseen rakentamiseen.

Tontit sijaitsevat Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Malmilla, Kurkimäessä ja Kivikossa.

Täysin uusia kohteita ovat Maatullinpuistossa, Tapulikaupungin liikuntapuiston läheisyydessä sijaitsevat 39 omakotitalotonttia Kortesuontien ja Moisiontien varrella.

Muut tontit ovat olleet aiemmin haettavana, mutta ne eivät ole rakentuneet, tontin varaajat ovat luopuneet tonteista tai tonteille ei ole löytynyt varaajaa.

Tonttien pinta-alat ovat 250–625 neliötä ja rakennusoikeudet 140–210 kerrosalaneliötä.

Alustavan aikataulun mukaan tontit tulevat haettaviksi touko-kesäkuun aikana. Hakuaika on kesän yli noin syyskuun puoliväliin asti. Hakijoiden sijaluku suoritetaan arpomalla.

Haku on suunnattu helsinkiläisille perheille, joilla on vähintään yksi alle 16-vuotias lapsi.

Vuokra-ajan päättymispäiviksi määritellään 31.12.2080 tai 31.12.2085.

Tonttivuokrat hinnoitellaan markkinaehtoisesti. Tonttien vuosivuokrat ovat 5 560–6 670 euroa.

Kaupunki haluaa sitouttaa tontinvaraajat varaukseen 1 500 euron varausmaksulla.

Varausmaksu hyvitetään pitkäaikaisen maanvuokrauksen yhteydessä.

Tonttia ei saa jatkossa luovuttaa eteenpäin rakentamattomana, vaan se palautuu kaupungille takaisin ja varaaja menettää varausmaksun, jos tonttia ei rakenneta.

Rakentamisen edellytys katsotaan täyttyneeksi, kun rakennuksesta on suoritettu rakennusvalvonnan hyväksymä käyttöönottokatselmus.

Hakijat, joille on edellisessä vuokrattavien omakotitalotonttien haussa vuokrattu tontti pitkäaikaisesti, ovat toissijaisia hakijoita, joille voidaan vuokrata tontti vain siinä tapauksessa, ettei muita hakijoita ole tontille.

Miksi pitää väkisin rakentaa ahtaisiin paikkoihin, ihmettelee asukas Matti Pekkala – Ruoholahtea aiotaan tiivistää usealla uudella hankkeella

"Vuokralainen voi vaihtua 50 kertaa vuodessa", kaupungin mukaan Malmilla harrastetaan luvatonta majoitustoimintaa – yrityksen mukaan asujat eivät eroa oleellisesti naapurustosta

Helsingissä pääsee kurkistamaan suljettujien ovien taakse, suosituimmat kohteet varattiin loppuun hetkessä – mainokset pyörivät silti yhä: "Osa täyttyi yllättävän nopeasti"

Pientaloalueen asukkaiden kiivaasti vastustama kaava eteni – uusien rakennusten havainnekuva näyttää muutoksen

Pientaloalueella pelätään, että "kenkälusikalla ahdetut kerrostalot" jyräävät idyllin – kaavamuutos nostaisi radanvarsitontin arvon jopa yli miljoonaan euron

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut