Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maistraatin entiset tilat Bulevardilla myydään – ostaja kiinteistösijoitusyhtiö

Kiinteistösijoitusyhtiö NREP ostaa entiset Helsingin maistraatin toimitilat, jotka sijaitsevat Bulevardilla Kampissa.

Kaupat tehdään kiinteistösijoittaja Genestan hallinnoiman rahaston kanssa. Arkkitehti Niilo Kokon suunnittelema kiinteistö on valmistunut vuonna 1961 ja siinä on noin 10 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa. Tällä hetkellä se on lähes täyteen vuokrattu.

Helsingin maistraatti, joka toimi kiinteistössä vuoteen 2019 saakka. Nykyisin se toimii Sörnäisissä (Lintulahdenkuja 2). Maistraatit ja Väestörekisterikeskus yhdistyivät jo aiemmin Digi- ja väestötietovirastoksi.

Samassa kiinteistössä toimii myös maahanmuuttajille palveluita tarjoava International House Helsinki (IHH).

Lue: Maistraatti muuttaa Sörnäisiin – saman katon alle myös entistä laajemmat maahanmuuttajien palvelut

Kilpailu toimistokiinteistöstä on edelleen tiukkaa. Helsingissä on laajasti sijoittajakysyntää hyvällä paikalla sijaitsevista toimistoista. Näin toteaa NREPin toimistoliiketoiminnasta vastaava Tom Marttonen tiedotteessa.

– Koronapandemia on saanut jotkut epäilemään, ettei toimistoilla ole tulevaisuutta. Me uskomme vahvasti siihen, että ihmiset haluavat pandemian jälkeenkin kokoontua tekemään töitä yhdessä. Toimistot eivät ole häviämässä mihinkään.

NREPin mukaan pääkaupunkiseudulla on myös paljon sellaista toimitilaa, jolle ei ole kysyntää. Huonojen yhteyksien päässä sijaitsevia vanhojen toimistojen käyttötarkoituksia tulisi voida muuttaa nykyistä helpommin tai jopa harkita niiden purkamista.

– Jyvät erottuvat yhä selvemmin akanoista. Vuokralaiset äänestävät jaloillaan. Keskinkertaiset toimistot keskinkertaisilla sijainneilla eivät enää pysy kilpailussa mukana. Julkisen liikenteen solmukohtiin sekä hyvien palveluiden ääreen rakennetaan nykyaikaisia toimistoja. Laadukas toimisto on monelle työnantajalle yhä tärkeämpi kilpailutekijä, kun pitää houkutella osaavaa työvoimaa, jatkaa Martonen.