Roihuttarilla kova tavoite kesäksi – pelinjohtajan tuomio rattijuoppoudesta varjostaa kotiavausta

Henriikka Harinen Roihuttarien lyöjäjokeriksi. Joukkueessa paljon seuran omia kasvatteja.

Roihuttarien toinen pääsarjakausi alkoi varaslähdöllä, kun se kohtasi Superpesiksen avauksessa Fuengirolassa Seinäjoen Maila-Jussit huhtikuussa. Nyt katse on tiukasti kesässä, joukkueen tavoite on syksyllä päästä pudotuspeleihin.

Viuhkan varressa Roihuttarilla on uusi käskijä, kun pitkään pesäpallon parissa työskennellyt Pasi ”Basso” Niemelä, 59, otti haasteen vastaan viime syksynä. Samoin tärkeä viime kesänä onnistunut lyöjäjokeri Teaa-Kaisa Vikiö on vaihtunut 25-vuotiaaseen Henriikka Hariseen.

Viime kaudella jokerilyöjä Vikiö ilostutti Roihuvuoressa napakoilla kotiutuslyönneillään. Lyöjäjokeri valittiin Itä-Länsi-arvo-otteluun Idän joukkueeseen.

Lopputyötä vaille valmis diplomi-insinööri Harinen oli suunnitellut paluuta pääkaupunkiseudulle jo muutaman vuoden. Harinen pelasi neljä vuotta Superpesistä Lappeenrannassa.

Järvenpään Kinnarissa pesiksen aloittaneella kotiuttajalla on vahva usko hyvään kesään.

– Olen todella iloinen, että saan pelata Helsingissä pesäpallon juhlavuotena. Meillä on nuori ja innokas joukkue, ja moni pelaaja on seuran oma kasvatti, Harinen innostuu.

Kansallispeli pesäpallo viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan.

Roihuttaret oli viime kesän ilopilleri stadin urheilutarjonnassa. Ensimmäinen kausi pääsarjatasolla pitkään aikaan houkutti Roihuvuoren uudistetulle stadionille hyvin katsojia läpi kesän.

Uusi pelinjohtaja ei ole aiemmin johtanut naispesäpalloa pääsarjatasolla. Viime kausi meni Kouvolan miesten joukkueessa fysiikkavalmentajana ja osa kaudesta kakkospelinjohtajana.

– Vaikka minulla on paljon kokemusta pesäpallosta, pitää nyt oppia ja opetella uusia asioita, Niemelä kertoo.

Pelinjohtaja Niemelä odottaa kesältä paljon, vaikka ensimmäinen ottelu ennakkosuosikkia vastaan kirjattiin tappioksi 2–0.

– Täällä pelattiin jo viime kesänä hyvin. Tänä kesänä haluamme pelata myöhään syksyyn. Ensimmäinen peli Espanjassa näytti, miten meidän pitää taktisesti vielä kehittyä pärjätäksemme kärkijoukkueille.

Niemelä nimeää Seinäjoen, Jyväskylän, Tampereen, Lapuan ja Porin sarjan ehdottomaan kärkeen.

Roihuttaret haluaa nousta tänä kesänä vahvaan keskikastiin.

– Kärki erottuu selvästi. Meidän päävastustajamme ovat Joensuu, Rauma ja Hyvinkää, näiltä haluamme saada pisteitä, Niemelä painottaa.

Niemelä tuntee avainpelaajaksi hankitun Harisen jo pitkältä ajalta. Kun Harinen pelasi Hyvinkään B-tytöissä, Niemelä oli joukkueen fysiikkavalmentaja.

– Olen seurannut häntä jo pidemmän aikaa, joka vuosi on tapahtunut kehitystä. Vastuuta tulee, sen lupaan, Niemelä sanoo.

Roihuttarien ensimmäinen kotipeli Roihuvuoren pesisstadionilla Hyvinkään Tahkoa vastaan on sunnuntaina 22. toukokuuta kello 14.

Tuomio rattijuopumuksesta

Pelinjohtaja Pasi Niemelälle langetettiin huhtikuussa lainvoimainen tuomio rattijuopumuksesta. Iltalehti kertoi, että poliisi oli löytänyt Niemelän juopuneena autostaan Kotkan keskustasta viime vuoden joulukuussa. Niemelä oli nukkunut kuskin paikalla autossaan turvavyö kiinni. Hän puhalsi 2,4 promillea.

Roihuttarien puheenjohtaja Minna Koivisto kertoo seuran kotisivuilla asian olevan sovittu.

– Emme jätä Niemelää asian kanssa yksin, vaan teemme parhaamme ollaksemme tukena. Korostamme kuitenkin, että tapahtunut ei voi toistua, emmekä hyväksy tapahtunutta millään tasolla, Koivisto sanoo.

Niemelä toteaa HU:n haastattelun yhteydessä, että asia seuran ja pelaajien kanssa on sovittu.

– Asiaa ei ole mitään syytä selittää, se oli helvetillinen virhe. Jos asia toistuu, kaveri vaihtuu, Niemelä sanoo.

Henriikka Harinen vahvistaa, että asiasta on keskusteltu avoimesti.

– Asia ei liity pesäpalloon. Hän on hoitanut pesäpalloasiat hyvin, Harinen vakuuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut