Jukka Puotila, Minka Kuustonen ja Hannu-Pekka Björkman ikuistetaan nyt postimerkkeihin – tässä juhlava syy

Koko joukko suomalaisia eturivin näyttelijöitä saa syyskuussa kasvonsa pysyvästi postimerkkeihin.

Muun muassa näyttelijäkonkarit Jukka Puotila, Minka Kuustonen, Hannu-Pekka Björkman, Kristiina Halttu, Katariina Kaitue ja Jukka-Pekka Palo ovat juhlistamassa Suomen Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlaa postimerkkien avulla.

Kansallisbaletti puolestaan täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Posti juhlistaa 7. syyskuuta sekä Kansallisteatterin että Kansallisbaletin tasavuosia kymmenmerkkisellä yhteisjulkaisulla. Julkaisun on suunnitellut Lapinlahden entisessä sairaalassa työskentelevä graafikko Klaus Welp.

Postimerkkeihin valittiin valokuvia Kansallisteatterin ja Kansallisbaletin tuotannoista nykyvuosilta.

– Tarjolla oli tuhansia valokuvia, joten merkkeihin sopivien esitysten ja kuvien valintaprosessi oli haastava, myöntää design manager Tommi Kantola Postista.

Posti laskee loppuvuonna liikkeelle seitsemän postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 23 erilaista postimerkkiä. Merkit julkaistaan kahdessa erässä 7. syyskuuta ja 9. marraskuuta.

Posti on julkaissut vuodesta 1992 lähtien suosittuja muumipostimerkkejä. Syyskuussa ilmestyvät uudet Muumit ABC -postimerkit, jotka liittyvät Moomin Characters -yhtiön lukemista ja kirjoittamista edistävään kampanjaan.

James Zambran suunnittelemissa postimerkeissä nähdään tuttuja muumihahmoja, kirjoja ja kirjaimia kirjahyllyssä.

Muumivihkossa on kuusi erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Tämän vuoden kotimaan joulutervehdyksen ikimerkeissä ja kotimaan ikimerkeissä nähdään piparkakku-ukkoja, jotka ovat heränneet henkiin ja lähteneet seikkailemaan.

Ulkomaan ikimerkin aiheeksi valittiin taivaalla räiskyvä ilotulitus. Marraskuussa ilmestyvät joulupostimerkit on suunnitellut kuvittaja Nina Kuu.

Joulutervehdyksen ikimerkki julkaistaan 20 merkin arkissa. Joulun kotimaan ja ulkomaan ikimerkit julkaistaan 10 merkin arkissa.

Marraskuussa julkaistavissa talvimerkeissä nähdään kaksi Jukka Risikon ottamaa luontovalokuvaa. Toisessa merkissä nähdään kuuraisia kasvien kukintoja Lapuan Alajoelta ja toisessa pakkasessa höyryävä maisema Seinäjoen Malkakoskelta.

Talven valoa on 10 merkin arkki, jossa on kaksi erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut