Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini liittyi Ylen Jälkiviisaisiin: somalialaislähtöinen toimittaja lähti – Halima: "Soini on hyvän apostoliksi itseään julistava pimeyden ruhtinas"

Ylen Jälkiviisaat-ohjelma esitteli perjantaiaamuna uuden keskustelijan, kun entinen perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini astui mukaan remmiin.

Soinin rekrytointi oli liikaa ohjelmassa lähes kuusi vuotta mukana olleelle somalialaistaustaiselle Maryan Abdulkarimille. Abdulkarim kertoo nettimedia Halimassa jättävänsä ohjelman Soinin takia.

– Timo Soini on itse esiintynyt lupsakkana kansan miehenä, jonka hymy ei hyydy ja jolla riittää sutkautuksia. Hän on teflonia, johon mikään ei tartu, mikään ei ole hänen syytään ja kaikki on hänen ansiotaan. Hän ei ole missään vaiheessa pyytänyt anteeksi toimintaansa, populismiaan mikä normalisoi rasismin. Timo Soini on, ystävääni lainatakseni, “hyvän apostoliksi itseään julistava pimeyden ruhtinas”. Soinin oman blogin mukaan hän on ainoastaan ylpeä kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt, Abdulkarim kirjoittaa Halimassa.

Hänen mukaansa samassa tilassa Soinin kanssa istuminen saattaisi antaa mielikuvan, että hän hyväksyy Timo Soinin toiminnan.

– Katsojalle se, että istun samassa tilassa Soinin kanssa, saattaisi antaa kuvan, että olen ok hänen toimintansa kanssa. Tämä ei ole totta. Jouduin siis miettimään rooliani ja ihmisiä, jotka samaistuvat minuun, kuten omia lapsiani ja sitä, miten he näkevät sen tilanteen.