Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaajo Linnonmaa, 43, muutti Helsingistä Espooseen – 4 lapsen isä hehkuttaa kotikontujaan nyt estoitta ja nimeää suosikkipaikkansa: "Ehdoton kruununjalokivi"

Vuosien mittaan espoolaistunut sarjayrittäjä Jaajo Linnonmaa näkee kaupungin tulevaisuuden valoisana.

Yrittäjä-radiojuontaja ja Diili-ohjelman vetäjä Jari "Jaajo" Linnonmaa on syntyjään helsinkiläinen.

Espooseen hän kotiutui 2013. Toki Espoo oli entuudestaankin tuttu. Yli 20 vuotta jääkiekkoa pelanneen miehen tie ei nimittäin lapsena vienyt harjoituksiin "Nordikselle", vaan Espoon Matinkylään.

– Nostan edelleen hattua isälle, joka lauantaiaamuisin minua vei harjoituksiin Espooseen. Hyvissä ajoin kävi kuitenkin selväksi, ettei jääkiekosta leipälajia tule, Linnonmaa muistelee.

Pelivuosilta tarttui oppeja, jotka kulkevat yhä mukana.

– Meidän valmentaja sanoi kerran, että koko joukkueessa on 1–2 pelaajaa, jotka voivat päästä huipulle, ja lopuille teistä karttuu elämänkokemusta, ryhmätaitoja ja mahdollisesti elinikäisiä ystäviä. Hän oli viisas valmentaja.

Neljän lapsen isällä on hyvää sanottavaa, kun hän arvioi Espoota kasvuympäristönä lapsille.

– Nyt, kun kaksi vanhinta tytärtä ovat ensimmäisellä luokalla ja kolmas tytär 5-vuotias, niin kaikki kolme ovat käyneet pelaamassa jalkapalloa ja tanssikursseilla. Monipuolisuus sopii meidän perheellemme.

– Vielä kun saataisiin Tapiolan uimahalli kuntoon, alkaisi Espoo olla täydellinen paikka, Linnonmaa lataa.

Ulkoilusta nauttivalla Linnonmaalla on yksi ehdoton suosikkipaikka, jonne voi mennä satoi tai paistoi.

– Ehdoton kruununjalokivi koko Espoossa on Rantaraitti. Siihen ei koskaan kyllästy. Nostan hattua kaupungille, että tuollainen on saatu rakennettua kävelyä varten.

Siinä, missä moni espoolainen on ollut harmissaan kaupungin nopeasta kasvusta, suoraviivainen ja yrittäjähenkinen Linnonmaa arvostaa kehitystä.

Kaupungin tulevaisuus näyttää Linnonmaasta hyvältä. Mahdollisuuksia hän näkee laajenevassa metrossa ja uudisrakentamisessa.

Toki kehitys- ja korjausideoitakin löytyisi. Tapahtumia itsekin järjestävä Linnonmaa nostaa esiin espoolaisen yleisön valumisen Helsingin puolelle.

– Minua harmittaa henkilökohtaisesti, että panostus jääkiekkoon on mennyt aavistuksen hukkaan. Mietin usein, miten Jussi Salonojan tuki oli aikanaan tärkeää Bluesille. Nykyään Metro Areenalle löytävät paikalle lapsiperheet heille suunnattuihin tapahtumiin, mutta aikuisten tapahtumiin ei niin hyvin. Jotkut espoolaiset lähtevät jääkiekkoakin katsomaan mieluummin Helsinkiin.

Länsiväylä tapasi aiemmin keväällä Jere Lehtisen, joka totesi, että Espoosta puuttuu Tavastia-henkinen keikkapaikka. Tämän allekirjoittaa myös Linnonmaa. Uudesta bisneksestä hän ei silti haaveile.

– Minua on pyydetty monenlaisiin liikeideoihin ravintola-alalle, mutta sydän ja aika uuteen musiikkipainotteiseen rock-keikkapaikkaan ei taida riittää. Johtuu varmaankin siitä, että kuuntelen aamuisin neljä tuntia kotimaisia hittejä. Ehkä oikean tarjouksen tullen voisin miettiä, avaisinko jonkin muun yhteyteen uuden Bricco-viinibaarin, samannimisiä baareja Helsingissä pyörittävä yrittäjä pohtii.

Toukokuussa Espoossa tapahtuu, kun Extreme-run tapahtuma järjestetään 21.–22.5. Leppävaarassa. Kyseessä on aikuisten kilpa- ja hupailukisa sekä lasten leikkimielinen kilpailu, jonka reitti sisältää mielikuvituksellisia esteratoja.

Extreme Runia järjestävä Linnonmaa kertoo, että idea lasten sarjoista syntyi, kun perhe kasvoi omilla lapsilla.

– Ajattelin, että jonain päivänä osallistun omien lasten kanssa ja niin olen tehnyt.

Exteme Runin järjestämiseen hän toivoisi Espoolta lisää myötämielisyyttä. Pienten kuntien houkuttelu on ollut helpompaa kunnanjohtajia myöten.

– Pienillä alueilla on tajuttu, että mitä isompi tapahtuma, sitä suurempi kokonaisvaikutus alueen talouteen. Jonain päivänä toivoisin, että se oivalletaan täälläkin.