Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se tapahtui! Legendaarinen pizzeriaketju katosi kokonaan Helsingistä - muualla Suomessa 23 ravintolaa

Pääkaupunkiseudulta löytyy enää yksi Rosso. Ketju uudistuu parhaillaan.

Perinteikäs ravintolaketju Rosso on kadonnut toistaiseksi kokonaan Helsingin katukuvasta. Itäkeskuksen Rosso Express suljettiin maaliskuussa.

Expressissä oli kapeampi valikoima kuin tavallisissa Rossoissa. Helsingin viimeinen isompi Rosso sulki ovensa 2019 Hakaniemen Ympyrätalossa. Pääkaupunkiseudun ainoa Rosso löytyy Espoon Isosta Omenasta.

Eikö 1970-luvun lopulla perustetun Rosson brändi sovi enää Helsinkiin?

–  En sanoisi näin. Uuden Rosson avaaminen on täysin mahdollista, mutta se ei ole kuitenkaan toistaiseksi suunnitelmissa. Tarjolla pitää olla riittävän hyvä liikepaikka, sanoo HOK-Elannon ravintolatoimen aluejohtaja Satu Rytkönen.

Ketjupäällikkö Janne Kulovuori uskoo, että jokaisessa kaupungissa riittää asiakaskuntaa myös Rossoihin.

– Brändin tuttuus on suuri valttikortti. Kaikki asiakkaat eivät kaipaa uutuuksia ja trendimaailman uusimpia yllätyksiä ravintolakäynneiltään.

Helsinkiin on jo toivottu uutta Rossoa.

– Rossossa esimerkiksi vapaa-ajanmatkalla maakunnissa pistäytyvät asiakkaat esittävät toiveita ravintolasta, Kulovuori kertoo.

Itäkeskuksen Rosso Express suljettiin, koska asiakasmäärät olivat liian pieniä. Hakaniemessä Rosson tilalle haluttiin taas kannattavammaksi koettu Memphis-ravintola.

– Kun miettii Kallion asukkaita, työpaikkoja ja kilpailijoita, niin arvioimme että Memphis voisi toimia paremmin. Memphis on ravintola etkoiluun ja afterworkiin, johon ei tulla välttämättä syömään vaan myös tapaamaan ystäviä ja kavereita. Ruokaa tehdään Aasia-vivahteella, Rytkönen sanoo.

Muistatko vielä Karkkipussin ja Clock-ketjun? – Itiksessä pidettiin missikisoja ja kauppakeskusta tultiin katsomaan ympäri Suomen

Rossossa on käynnissä parhaillaan ketju-uudistus, joka näkyy muun muassa Tampereella.

Enimmillään ravintoloita on ollut Suomessa 45. Kymmenen vuoden takaisesta määrä on laskenut 23:een.

Helsingin ensimmäinen Rosso avattiin keskustan Lasipalatsiin vuonna 1988. Rosso on ollut lisäksi Citykäytävällä, Malmilla ja Vuosaaressa.

Vaikka Rosso nyt hävisikin, palasi toinen italialaishenkinen brändi, eli Papa Giovanni Helsinkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ydinkeskustasta tunnettu ravintola löytyy nyt Kaaren Prisman yhteydestä.

Rytkönen sanoo, että uusissa ravintoloissa korostuvat fast casual -ruokapaikat, kuten Spaghetteria. Fast casualilla tarkoitaan rentoja paikkoja, jotka sijoittuvat pikaruoka- ja illallisravintoloiden väliin. Ilmiö kertoo hänen mukaansa ravintolasyömisen arkipäiväistymisestä.

– Jo ennen koronaa Tukholmassa puolet ruoasta haettin tai toimitettiin ravintoloista. Sama ilmiö on tulossa Suomeen.

Mielipiteitä jakava raastepöytä palasi Rosso-ravintoloihin viime syksynä.

–  Raastepöydästä on tullut paljon hyvää palautetta. Sitä oli selvästi kaivattu. Kaikessa yksinkertaisuudessaan raastepöytä on helppo ja maistuva ratkaisu. Suomalaiset arvostavat kotimaisia juureksia, Kulovuori kertoo.

Pizza-automaateista tunnettu ketju tulee ryminällä Helsinkiin – haastaa jopa King Kebabin?

S-ryhmän uusin pizzaravintola on tällä viikolla Kluuvin Solo Sokos Hotel Helsingin yhteyteen avattu Pauli’s Pizza & Grill.

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Ravintola on nimetty arkkitehti Pauli E. Blomstedtin mukaan, joka suunnitteli klassismia edustavan rakennuksen Yliopistonkadun ja Kluuvikadun kulmaan. Rakennuksessa toimi aiemmin Memphis ja Helsinki Club eli ”Hesari”. Yökerhon paikalla on nyt juhla- ja tapahtumatila Blomstedt.

Muistatko legendaarisen Martinan? – Jättimäisestä ravintolaketjusta on jäljellä enää vain rippeet, Burger King jatkaa perinnettä

Nämä ovat Helsingin parhaat ravintolat – moni löytyy keskustan ulkopuolelta

"Taivaallisen hyvää ruokaa!" Tässä on Helsingin paras italialainen ravintola – poliisien suosimalle paikalle äänivyöry

Tältä näyttää Kotipizzan koekeittiössä – kinkku, pepperoni ja tonnikala saivat kovan haastajan