Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka nelijalkainen nostaa kannua kisojen päätteeksi? – Nyt haussa on huume-etsinnän Suomen-mestari

Jääkiekon MM-kisojen ollessa täydessä käynnissä järjestetään Suomessa myös toinen pienimuotoisempi kilpailutapahtuma. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos järjestää nimittäin poliisikoirien huume-etsinnän SM-kisat 17.−19.5. Kilpailut käydään Espoossa ja Kirkkonummella.

Ensimmäistä kertaa Länsi-Uudellamaalla järjestettävän kilpailun teemana on tilaisuuden koulutuksellinen luonne. Kilpailurastit testaavat perinteisen koiran etsintäkyvyn lisäksi ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, ohjaajan toimintaa kilpailu- ja aikapaineen alla sekä koiran kykyä toimia erilaisissa olosuhteissa ja erilaisilla pinnoilla, Poliisi kertoo tiedotteessa.

− Isossa roolissa on myös ohjaajan kyky luoda rajallisessa ajassa etsintään soveltuva taktiikka ja edelleen kyky noudattaa sitä etsinnän aikana, kertoo kilpailuja järjestävä vanhempi konstaapeli Sami Söder.

Kilpailut järjestetään viranomaisten ja yhdistysten yhteistyönä. Tuomareiden ja toimitsijoiden joukossa on edustus poliisilaitoksen sekä Poliisikoiralaitoksen lisäksi Rikosseuraamuslaitokselta ja Puolustusvoimista. Mukana on myös Opaskoirakoulun kouluttaja.

− Viranomaisten lisäksi saamme apua paikallisilta yhdistyksiltä, Söder sanoo.