Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mulla on täällä yhdeksänmillinen ja ammun sinua päähän" – jättimäisiä annoksia mutustellut sarjasyömäri tuomittiin vankeuteen yli 20 uudesta rikoksesta

52-vuotias mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 24 uudesta petoksesta ja muista rikoksista yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Eniten mies erikoistui sarjasyömiseen: mies söi isolla rahalla ravintoloissa ja laskun maksamisen vaiheessa ilmoitti, että hän ei ole aikeissa maksaa.

Ravintolalaskuissa oli liikkumavaraa 40 eurosta runsaaseen 170 euroon. Yhteensä 24 ravintola-ateriasta kertyi maksettavaa 2 200 euroa. Keskimäärin mies reagoi maksutilanteisiin maltillisesti, paitsi yhden kerran tapahtumat äityivät sellaiseen pisteeseen, että mies kirjasi itselleen niistä syytteen laittomasta uhkauksesta

– Minulla on yhdeksänmillinen ja ammun sinua päähän ja näitä asiakkaita, jotka ovat täällä, mies oli todistajien mukaan ilmoittanut pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa ravintolassa.

Monesti miehellä oli huomattava nälkä. Tripla-kauppakeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa mieheen upposi ruokaa kuin pieneen perheeseen: mies söi yhdellä kerralla juustoquesadillan, 360 gramman pippuripihvin ja omenapiirakan sekä joi kaksi olutta, kaksi lonkeroa, viskin ja ginin. Maksettavaa kertyi 93,40 euroa. Useammassa ravintolassa kertasumma ylitti 100 euron rajan.

Mies oli jo oikeudenkäyntivaiheessa vankilassa. Vantaan vankila oli kutsunut sarjasyömäriä maksamattomien sakkojen takia. Vuoden 2016 jälkeen mies on kirjauttanut tuomion yhteensä 99 petosrikoksesta. Näistä enemmistö on maksamattomista ravintolalounaista aiheutuneita: mukaan mahtuu myös näpistystuomioita esimerkiksi sipsien ja oluen varastamisesta.