Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä Tuure Kilpeläinen aikoo tehdä, kun Kaihon Karavaani kohta pysähtyy – "Ajattelin moneen otteeseen, että ei ole mitään järkeä lopettaa"

"Täten ilmoitan, että Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää ensi kesän jälkeen pidemmälle tauolle. Me teemme (toivon mukaan) maalis–huhtikuussa konserttisalikiertueen ja kesällä vielä festarikeikat, mutta syyskuun 2022 alussa yhteinen toiminta lakkaa. Erkaantumiseen ei liity mitään draamaa tai riitaa."

Näin muusikko Tuure Kilpeläinen kirjoitti Instagram-tilillään 10. tammikuuta. Korona ei pilannut kevään konserttikiertuetta. 12 vuotta yhdessä soittaneen yhtyeen toistaiseksi telakalle vievä Perillä-kesäkiertue alkaa 29. toukokuuta ja päättyy 3. syyskuuta.

– Minusta oli tärkeää tehdä vielä päätöskiertue eli järjestää asialle arvoisensa juhla ennen kuin karavaani vie vankkurinsa talliin, Tuure Kilpeläinen sanoo.

Kaiken lisäksi Kaihon Karavaani julkaisee juuri ennen kiertueen alkua uuden singlen.

– Näinhän siinä käy: kun on laittamassa Karavaanin pillejä pussiin, ne alkavat soida yhä kovemmin. Biisi ei ole itkuvirsi vaan pikemminkin karnevaaliosastoa, Kilpeläinen määrittelee.

Hän kertoo kasvaneensa Kaihon Karavaanissa esiintyväksi muusikoksi ja artistiksi ja että aika on ollut Kilpeläisen omassa elämässä täysin mullistavaa ja arvokasta.

Minusta oli tärkeää tehdä vielä päätöskiertue eli järjestää asialle arvoisensa juhla ennen kuin karavaani vie vankkurinsa talliin.

Samalla mies totesi Instagramissa, että "muutos on tässä kohdassa oikealta tuntuva ratkaisu, vaikka se pelottaa ja joka toinen päivä aiheuttaa sietämätöntä haikeutta."

– Kun olimme kevään konserttisalikiertueella, ajattelin moneen otteeseen, että ei ole mitään järkeä lopettaa tätä toimintaa. Toisaalta kannattaa lopettaa ennen kuin ei suunnilleen jaksa enää yhtään jatkaa sitä hommaa.

– Minulle on tullut jo muutamana syksynä tunne, että karavaani on hyvä laittaa hetkeksi huilaamaan, ruveta kääntelemään muita kiviä ja katsoa mitä niiden alta löytyy. Kaikki muutkin yhtyeen jäsenet tekniikan miehet mukaan lukien voivat aktivoitua ja kehittää itseään jollain muulla saralla, Tuure Kilpeläinen taustoittaa.

Kilpeläinen aikoo jatkaa musiikin tekemistä ja esittämistä sekä laventaa samalla kirjoittamisensa käsitettä.

– Minulle on selvästi kasvanut tarve kirjoittaa hieman erilaista musiikkia, joka ponnistaa erilaisesta lähteestä.

– Kaihon Karavaani venyy musiikillisesti moneen, mutta siinä on aina sama punainen lanka, johon biisien kirjoittaminen kytkeytyy. En sitten tiedä, olenkohan rajannut Karavaani-identiteettiä huomaamattani, Kilpeläinen pohdiskelee.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani esiintyy toistaiseksi viimeisen kerran yhdessä Tampereen Frenckellin sisäpihalla.

Osaatko jo hypätä tilanteeseen, jolloin viimeiset kiitokset yleisölle on annettu ja bändi astelee takahuoneeseen?

– En vielä. En haluakaan liimata ajatuksiini mitään esiodotustunnetta. Se tulee sitten tilanteen mukaan, Kilpeläinen sanoo.

Kaihon Karavaani ei suinkaan kulje syksyllä lopullisesti auringonlaskuun, mutta toiminnan palauttaminen jonain päivänä ei ehkä tapahdu sormia napsauttamalla.

Tuure Kilpeläinen nostaa asiassa esiin mielenkiintoisen seikan.

– Hyville tekijöille on nyt töitä musiikkialalla eikä ole itsestään selvää, että kun me jonain päivänä olisimme palaamassa takaisin niin kaikki tyypit olisivat silloin saatavilla. He saattavat olla kiinni monenlaisissa jutuissa.