Suojeltuun lähiöön kaksi uutta kerrostaloa

Kaupunkiympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Pihlajamäen Rapakivenkujan kahden uudiskohteen toteutus varataan Lehto Asunnot Oy:lle.

Kohteeseen valmistellaan parhaillaan uutta asemakaavaa, mikä mahdollistaisi kahden kerrostalon rakentamisen tontille, jolla on kaksi suojeltua kerrostaloa.

Uutta asuntokerrosalaa tulisi 2 980 kerrosalaneliömetriä ja uusia asukkaita arviolta 75.

Kehä I:n viereen suunniteltujen uusien kerrostalojen asunnot olisivat omistusasuntoja. Asuinhuoneistoalasta vähintään 50 prosenttia tulee toteuttaa perheasuntoina.

Varaus on voimassa 31.12. 2024 saakka.

1960-luvun helsinkiläislähiöstä tuli huippusuosittu – Katariinan ja Pekan koti on 4. kerroksessa, mutta maisemat kuin tornitalon ylimmässä: "On ihana katsoa kauas"

Mari Eerikäinen, 93, oli helsinkiläislähiön ensimmäisiä asukkaita 60 vuotta sitten: Hartwall kiersi myymässä limsakoreja, pankkikonttori toimi autossa – "Ostarin paikalla oli maatila"

Ostarin purku alkaa pian, tilalle Lidl ja ruokaravintola – Lähikuppiloiden katoaminen suututtaa Ralli-baarin terassilla: "Lähden baariin Malmille tai Kallioon"

Alepan mainoksen slangisanoista palautevyöry: "Huvittavia esimerkkejä" – osa nimistä muutetaan

Avausottelu Pihlajamäen uusitulla stadionilla – "Onhan tämä hienoa, kun baana on täynnä punapaitoja"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut