Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toinen Helsinki-huussi rakenteille – tänne se tulee

Uutelaan rakennetaan Helsinki-huussi. Vuosaaren suositulla ulkoilualueella kuivakäymälä on tarpeellinen lisäys.

Huussi korvaa tällä hetkellä Uutelan kodan lähistöllä olevan muovisen tapahtumakäymälän. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa ja valmista on tarkoitus olla elokuun lopulla.

Rakennukseen tulee kaksi huussitilaa, tarvikevarasto sekä varasto kodan polttopuille. Toisessa huussitilassa on myös lastenhoitopöytä. Käymälän varusteisiin kuuluvat kuivike, vessapaperi ja käsidesi. Palautetta ja vessakirjoituksia voi raapustaa huussin seinässä olevalle liitutaululle.

Huussi on puurakenteinen, ja siihen tulee niittymäinen kasvikatto.

Uutelan uusi käymälä on osa konseptia, joka on pääkaupungin oma kuivakäymälämalli. Käymälöitä on tarkoitus rakentaa ulkoilualueille ja muihin sellaisiin paikkoihin, joissa tarvitaan wc:tä, mutta joihin vesivessan rakentaminen ei ole mahdollista. Huussimallin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto NRT Oy.

Helsinki-huussien suunnittelussa on keskitytty ekologisuuteen. Huussisäiliö erittelee nesteet, jotka valutetaan typen ja fosforin poistavan suodatusjärjestelmän kautta rakennuksen takana olevalle imeytyskentälle. Huussijätökset kompostoidaan HSY:n Metsäpirtin kompostikentällä ja niistä tehdään kasvualustaa.

Jätteiden kierrätyksen vuoksi on tärkeää, että huussisäiliöön ei päädy mitään maatumatonta roskaa.

Uutelaan nousee järjestyksessään toinen Helsinki-huussi. Ensimmäisen Helsinki-huussin avajaisia vietettiin viime vuoden syyskuussa Pornaistenniemellä Vanhankaupunginlahdella.