Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oletko Tuula, Anne tai Päivi? Tämän se sinusta kertoo

Suomessa on etunimitilaston perusteella eniten Tuula-, Anne, sekä Päivi -nimisiä naisia.

Tuula- ja Anne-nimisiä on Suomessa tällä hetkellä molempia reilut 30 000, Päivejä on kaikkiaan 29 918.

Kolmikon jälkeen yleisimmät etunimet naisilla ovat Anna, Ritva, Leena, Pirjo, Sari, Minna ja Marja.

Mikäli olet mies ja etunimeltäsi Juha, Timo tai Matti, olet todennäköisesti törmännyt nimikaimoihisi elämäsi aikana, sillä kyseessä on kolme suosituinta etunimeä miehillä.

Koska tyttöjä nimetään luovemmin ja heidän nimissään enemmän hajontaa kuin pojilla, on Juhia, Timoja ja Matteja annettu miehille enemmän kuin suosituimpia naisten etunimiä naisille. Juha-nimisiä on yli 44 000, Timoja hieman alle 44 000 ja Matteja 41 234.

Näiden jälkeen top 10:een mahtuvat vielä Kari, Mikko, Jari, Antti, Jukka, Markku ja Pekka.

Sukupuolineutraalit nimet yleistyvät nyt, kun sukupuolten moninaisuudesta keskustellaan – Neo, 5, sai etunimensä Matrix-elokuvasta: "Neo lienee niin lähellä Leoa, että sitä kukaan harvemmin ihmettelee"

Tilastot perustuvat väestötietojärjestelmästä 7. helmikuuta 2022 poimittuun dataan. Tilastossa on huomioitu elossa olevien Suomessa tai ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten nimistö. Ulkomaiden kansalaisten, kuolleiden henkilöiden nimiä tai henkilöiden entisiä nimiä ei ole huomioitu.

Mikäli sekä ensimmäiset että toiset nimet otetaan mukaan, yleisin naisten nimi on ylivoimaisesti Maria, joita on Suomessa jo liki 200 000. Selvästi Marian jäljessä tulevat Helena, Anneli, Johanna ja Kaarina.

Miehillä Juhani on supersuosiossa. Etu- tai toisena nimenä Juhania kantaa peräti yli 282 000 suomalaismiestä. Olavi on nimenä noin 141 000:lla ja Antero noin 136 000:lla. Tapani ja Johannes lukeutuvat myös kaikkien miesten nimien yleisimpien joukkoon.

Nämä olivat vuonna 2021 syntyneiden suosituimmat etunimet – Ritvat ja Reinot ovat tekemässä paluun

Viron suosituimpien poikien nimien listaa on hallinnut yksi nimi jo vuosikymmeniä

Helsinkiläisäidit kertovat, millä perusteella perheessä valittiin etunimi lapselle – "Huomasimme vasta myöhemmin, että ne kaikki ovat sarjakuvahahmojen nimiä"