Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko huomannut? Tästä syystä sähkölinjoilla roikkuu heijastimia – Caruna pyytää kansalaisia kertomaan, mihin niitä vielä tarvittaisiin

Sähköverkon ilmajohdoissa roikkuu palloja ja heijastimia, varsinkin avoimilla alueilla ja vesistöjen äärellä. Niiden tarkoitus on varoittaa alueella lentäviä lintuja sähkölinjoista, selviää sähkönjakelu- ja sähköverkkoyhtiö Carunan tiedotteesta.

– Haluamme suojella luonnon monimuotoisuutta sekä ilmajohtojamme. Näin vältytään myös törmäyksien aiheuttavilta sähkökatkoilta, sanoo tiedotteessa Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa.

Caruna saa säännöllisesti kansalaisten ilmoituksia lintupallojen tai -heijastimien tarpeesta. Caruna toivoo saavansa jatkossakin tietoa esimerkiksi siitä, missä muuttolinnut liikkuvat.

– Lintuosumista on hyvä kertoa meille, jotta voimme suojata avolinjoja, joissa tarvetta esiintyy. Vinkkejä voi lähettää esimerkiksi verkkosivujemme chatin kautta.

Viime vuosina lintuheijastimia- ja palloja on asennettu kuntalaisten vinkkien perusteella esimerkiksi Salossa ja Vihdissä.