Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Konalasta puretaan teollisuushalleja – tilalle 1 000 uutta asukasta

Katukuva muuttuu voimakkaasti. Konalaan rakennetaan uusi kaupunkimainen lähikeskusta.

Konalankujalle, Hilapellon puiston ja Konalantien rajaamalle alueelle, suunnitellaan uusia asuntoja 1 000 asukkaalle. Paikalla nyt olevat 1970-luvulla valmistuneet isot ja matalat teollisuushallit aiotaan purkaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Konalankujan asemakaavamuutoksen maanantaina. Lopullisesti asian sinetöi valtuusto.

Suunnittelulla on mahdollista vaikuttaa jopa kadulla koettuun lämpötilaan – Näin Helsingin uusilla asuinalueilla voitaisiin maksimoida mukavuus sekä minimoida tuulitunnelit, sanoo Raoul Lindberg

Konalantien varteen on kaavaratkaisussa sijoitettu 6–8-kerroksista rakentamista, siten, että uudet talot muodostavat korttelipihoja ajoneuvoliikenteen melulta suojaavan, yhtenäisen rakennusten rivin Konalantien suuntaan.

Konalantien katutilaa elävöitetään edellyttämällä kivijalkaliiketilan rakentamista kadun varteen sijoittuviin asuin- ja pysäköintirakennuksiin sekä uusilla katupuuistutuksilla. Konalantiehen rajautuvissa liike-, toimisto-, työ- tai palvelutiloissa maantasokerroksen korkeuden on oltava vähintään 4,5 metriä.

Kaupalliset palvelut ovat hyvät jo ennestään, sillä kauppakeskus Ristikko sijaitsee kaava-alueesta alle puolen kilometrin päässä.

Tavoitteena on kehittää alueesta viihtyisä, vehreä ja kaupunkimainen lähikeskusta-alue. Jalankulkijan mittakaavaan on kaupungin mukaan kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota.

Hilapellon puiston puolella kaupunkirakenne on tavoitteena sovittaa yhteen Konalan olemassa olevaan pistemäiseen ja avoimeen rakenteeseen. Alueen vehreys ja riittävä tehokkuus saavutetaan sijoittamalla autopaikat keskitetysti pysäköintilaitokseen. Näin kortteleiden sisäpihat jäävät kokonaisuudessaan virkistyskäyttöön.

Helsingin vuokramarkkinoissa selvä muutos, näin tilanteen kokevat asuntoa etsivät – Noora, 33, ihmettelee yhtä seikkaa: "Itse pidän kohtuuttomana"

Alueella sijaitsee nykyisin kaksi teollisuuden tuotantorakennusta, kaksi toimistorakennusta ja yksi ammatillisten oppilaitosten rakennus. Alueella toimii muun muassa auton huolto- ja katsastus-, siivous- sekä ravintola-alan yrityksiä.

Helsingissä puretaan 4 kerrostaloa uuden sairaalan tieltä – valmistuneet 1989

Korttelipihoista suunnitellaan yhteisöllisiä ja vehreitä. Pihoille tuleviin, korkeintaan 1,5-kerroksisiin puurakenteisiin pihataloihin saa sijoittaa asumisen aputiloja, kuten esimerkiksi talopesulan ja kuivaustilan, talosaunan, kerhotilan sekä polkupyörävaraston.

Asukkaiden parkkipaikkoja suunnitellaan pysäköintilaitokseen yksi 120 rakennettavaa kerrosneliötä kohti. Kaupungin mukaan julkiset yhteydet ovat hyvät, sillä vierestä kulkee ensi elokuussa aloittava runkolinja 300.

Hilapellon puiston reunaan rakennettava 200 lapsen päiväkoti toteutettaisiin 2-kerroksisena ja puurakenteisena.

Korttelialueet ovat yksityisomistuksessa ja kaavahanke on tullut vireille tonttien omistajien hakemuksesta.

Näiden asuntokohteiden myynti on laskenut alkuvuonna Helsingissä 63,8 % – "Suuri merkitys koko asuntomarkkinoiden toimivuudelle"

"Tämä on kuin pieni auto, mutta kustannukset paljon matalampia" – Kahden lapsen isä Thomas, 31, käyttää trendikulkuvälinettä kaikkeen liikkumiseen