Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailma kylässä -festari palaa taas katukuvaan – Ensi viikolla tapahtuu poikkeuksellisen suuri muutos

Perinteinen Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä keväänä poikkeuksellisesti eri puolilla Helsinkiä. Tapahtuma pidetään myös osittain virtuaalisesti verkossa 23.–29. toukokuuta. Festivaalin teemana on Planeettamme rajat.

Ilmaistapahtuman ohjelmaa järjestetään Allas Sea Poolilla, Kauppatorilla, Tiivistämössä, Temppeliaukion kirkossa sekä Kino Reginassa.

Online Cineman elokuvat ja Tiivistämössä esitettävä puheohjelma ovat nähtävissä myös virtuaalisesti verkossa. Ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan musiikkia, keskusteluita, dokumenttielokuvia, lastenohjelmaa ja taidetta.

Dokumenttielokuvat avaavat festivaaliviikon maanantaina 23. toukokuuta. Elokuvat ovat katsottavissa verkossa sunnuntai-iltaan asti tai kunnes 500 katsojaa on nähnyt elokuvan. Useat Online Cineman elokuvat saavat Suomen ensi-iltansa festivaalilla ja ovat kansainvälisesti palkittuja.

Kino Reginassa nähdään 25. toukokuuta tanskalainen dokumentaarinen animaatio Pako ja elokuvaan liittyvä Euroopan unionin tuottama keskustelu.

Tiivistämön puheohjelmassa on lauantaina 28.–29. toukokuuta luvassa kiinnostava joukko kansainvälisiä ja kotimaisia puhujia, esimerkiksi degrowth-ajattelun puolestapuhuja Jason Hickel, ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed ja lääkäri Renzo R. Guinto.

Festivaalin musiikkiohjelmassa sunnuntaina 29. toukokuuta Allas Sea Poolilla nähdään Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Les Amazones d’Afrique, ghanalainen energiapakkaus Santrofi ja laulaja-lauluntekijä Suad.

Mahdollisuuksien tori on samana päivänä avoinna Kauppatorilla kello 11–19.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.